Palestinietis automobiliu rėžėsi į Izraelio karius: vienas žuvo, trys buvo sužeisti

Per palestiniečio surengtą išpuolį ketvirtadienį Izraelyje žuvo izraeliečių kareivis ir dar trys buvo sužeisti. Ataka surengta prie kontrolės punkto tarp Jeruzalės ir Tel Avivo.

Izraelio kariai.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 5:58 PM, atnaujinta Aug 31, 2023, 5:59 PM

Kariniais duomenimis, palestinietis sunkvežimio vairuotojas prie užtvaro padidino greitį ir tyčia rėžėsi į grupę karių, kurie pasibaigus tarnybai vyko namo. 41-erių palestinietis, turintis leidimą dirbti Izraelyje, tada buvo nušautas.

Per dar vieną išpuolį Jeruzalėje trečiadienio vakarą, sanitarų duomenimis, nukentėjo vienas izraelietis. Vyras patyrė sužalojimų, kai 14-metis palestinietis tramvajaus stotelėje puolė jį peiliu.

Pro šalį važiavęs policininkas matė incidentą ir šovė į užpuoliką. Žiniasklaidos pranešimais, jis buvo mirtinai sužeistas.

Saugumo padėtis Izraelyje ir Vakarų Krante jau seniai yra įtempta. Nuo metų pradžios per išpuolius žuvo 28 izraeliečiai, ukrainietė ir italas. Per tą patį laikotarpį per Izraelio karines operacijas, kitokias konfrontacijas ar per savo pačių išpuolius žuvo daugiau kaip 180 palestiniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.