Suomija neketina vesti derybų su Rusija dėl padėties pasienyje

Suomijos ministras pirmininkas Petteris Orpo pareiškė, kad jo vyriausybė neketina vesti derybų su Rusijos vadovybe dėl padėties prie rytinės sienos. Tai šeštadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi portalu „Yle“.

 Suomijos pareigūnas pasienyje su Rusija.<br> EPA/ELTA nuotr.
 Suomijos pareigūnas pasienyje su Rusija.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-25 15:34, atnaujinta 2023-11-25 15:43

Pasak premjero, padėtis nepasikeis tol, kol baigsis agresyvus Rusijos karas prieš Ukrainą.

„Esame pasirengę tai svarstyti diplomatiniu lygiu. Nuo to laiko, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, su Rusija nevyksta jokios politinės diskusijos“, – konstatavo Suomijos vyriausybės vadovas.

2016 metais panaši situacija prie rytinės sienos buvo sureguliuota derybomis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tada Suomijos vidaus reikalų ministro pareigas ėjęs P. Orpo du kartus vyko į Maskvą aptarti šio klausimo.

„Ukrinform“ primena, jog Suomijos vidaus reikalų ministrė Mari Rantanen pranešė, kad šalis uždaro keturis kontrolės punktus pasienyje su Rusija, reaguodama į didėjantį prieglobsčio prašytojų skaičių.

Vėliau Suomijos vyriausybė nusprendė uždaryti beveik visus sienos kirtimo punktus su Rusija, palikdama tik vieną kontrolės punktą Raja Josepio vietovėje Laplandijos šiaurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.