Žiniasklaida: Latvijoje bus steigiama valstybinė karinės pramonės įmonė

Latvijos vyriausybė šią savaitę pritarė, kad šalyje būtų steigiama valstybinė karinės pramonės įmonė SIA „Valsts aizsardzibas korporacija“, skelbia portalas bb.lv. Projektą planuojama įgyvendinti su Prancūzijos, Italijos, Suomijos ir Norvegijos valstybinėmis įmonėmis, nurodo „Verslo žinios“.

Latvija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latvija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 8:24 AM, atnaujinta Nov 28, 2023, 8:25 AM

Latvijos premjerė Evika Silina sako, kad ši artilerijos amunicijos gamykla atvertų šaliai galimybes patekti į tarptautines gynybos produktų tiekimo grandines, rašo portalas. Premjerė pažymi, kad Latvija ketina dalyvauti projekte ne tik vyriausybiniu lygmeniu, bet įtraukdama ir privačias vietos įmones.

Nurodoma, kad, anot Latvijos gynybos ministerijos, korporacija bus įregistruota kaip holdingas ir taps Latvijos nacionalinės karinės pramonės ekosistemos dalimi. Pradinis valstybės bendrovės akcinis kapitalas bus 0,5 mln. eurų su galimybe jį padidinti iki 2 mln. eurų, skelbia portalas.

„Bendra projekto vertė – apie 100 mln. eurų. Gamyklos statyba Latvijai galėtų kainuoti apie 30 mln. eurų. Iki gruodžio 13 d. šalys gali pateikti paraiškas ES bendram finansavimui gynybos pramonės plėtrai gauti – priemonės intensyvumas siekia iki 45 proc. bendro finansavimo“, – nurodo „Verslo žinios“.

Planuojama, kad vienas pirmųjų projektų, kuriuos įgyvendins bendrovė, bus 155 milimetrų kalibro artilerijos šaudmenų modulinių sprogstamųjų įtaisų gamybos gamyklos steigimas, bendradarbiaujant su Suomijos ir Norvegijos įmone „Nammo“ bei Prancūzijos ir Italijos įmone „Nexter“. Korporacijai taip pat pavesta rūpintis Gynybos ministerijos nustatytų kritinių rezervų kūrimu.

Pastaruoju metu Latvijoje taip pat plečiama taktinės aprangos gamyba, radijo elektronikos ir programinės įrangos kūrimas, skelbia „Verslo žinios“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.