Vokietija leido eksportuoti į Saudo Arabiją 150 raketų „Iris-T“

Vokietijos vyriausybė leido eksportuoti į Saudo Arabiją 150 raketų „Iris-T“, trečiadienį patvirtino vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas.

Raketos „Iris-T“.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Raketos „Iris-T“.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-10 16:20

Remiantis naujienų žurnalo „Der Spiegel“ pranešimu, apie leidimą sužinota iš Vokietijos ekonomikos ministerijos pareiškimo parlamento Ekonomikos reikalų komitetui.

Pasak pranešimo, Federalinė saugumo taryba leido eksportuoti raketas praėjusių metų pabaigoje. Kancleris Olafas Scholzas ir keli ministrai yra Federalinės saugumo tarybos nariai.

Ši žinia pasirodė netrukus po Vokietijos vyriausybės pareiškimų, kad po akivaizdžiai pagerėjusių santykių su Izraeliu Saudo Arabija gali tikėtis Vokietijos vyriausybės pritarimo dėl lėktuvų „Eurofighter“ pristatymo.

O. Scholzas palaiko tokius užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock pareiškimus, tačiau jos pačios partija juos vertina ne taip palankiai dėl žmogaus teisių padėties Saudo Arabijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.