Atskleidė, kaip po J. Prigožino mirties buvo sunaikinta „Wagner“ grupuotė

Visi Rusijos „Wagner“ grupuotės daliniai buvo performuoti, interviu „RBC-Ukraina“ pareiškė Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas spaudai Vadimas Skibickis. Pasak jo, šiuo metu viena grupuotės dalis yra pavaldi Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, o kita prisijungė prie panašių privačių karinių bendrovių.

Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 12:33 PM

„Jau įsteigta daug vadinamųjų privačių karinių bendrovių, kurios yra pavaldžios ir Rusijos gynybos ministerijai, ir Rusijos gvardijai“, – sakė jis.

Pasak V. Skibickio, tie „vagneriečiai“, kurie pasirašė sutartį su Rusijos gynybos ministerija ar Rosgvardija, tęsia tarnybą arba šalies agresorės ginkluotosiose pajėgose, arba kitose privačiose bendrovėse.

„Wagner“ grupuotė taip pat buvo performuota užsienio šalyse, kuriose vykdė įvairias misijas. Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas išskyrė Libiją Afrikoje ir Siriją Artimuosiuose Rytuose.

Jis pažymėjo, kad „Wagner“ grupuotės, kaip tokios, šiose šalyse jau nebėra.

„Ten veikia kitos privačios karinės kampanijos. Jas kontroliuoja Rusijos gynybos ministerija“, – pažymėjo V. Skibitskis.

Po „Wagner“ vadeivos Jevgenijaus Prigožino mirties dalis grupuotės samdinių buvo perkelti į Baltarusiją. Britų žvalgybos duomenimis, 2023 m. spalį „Wagner“ padaliniai tapo Rusijos gvardijos dalimi.

Gruodžio pabaigoje Rusija sustiprino šią karinę grupę sąjungininkės šalies teritorijoje. Šalies kariuomenė, remiama Maskvos, dviejuose Baltarusijos regionuose dislokavo kelis batalionus ir taktines grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.