D. Kuleba: „perkrovimas“ valdžioje neatsilieps santykiams su partneriais

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba mano, kad „perkrovimas“ valstybės vadovybėje neturės įtakos santykiams su partneriais Vakaruose.

D. Kuleba.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Kuleba.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Kuleba.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Kuleba.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 7:27 PM

Jis tai pareiškė per bendrą su kolega iš Portugalijos João Gomesu Cravinho spaudos konferenciją Kyjive, praneša „Ukrinform“.

„Nemanau, kad kokie nors pokyčiai vyriausybėje turės įtakos santykiams su mūsų partneriais, nes jie gerbia prezidento teisę priimti šiuos sprendimus. Tai suvereni Ukrainos prezidento teisė, garantuojama Konstitucijos“, – sakė Ukrainos diplomatijos vadovas.

D. Kuleba pabrėžė, kad diskusijos yra demokratijos sudedamoji dalis ir jos vyksta dėl valdžios taktikos.

„Tačiau mus vienija bendras tikslas – pergalė prieš Rusiją ir Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimas. Dėl šio strateginio tikslo nevyksta jokios diskusijos“, – pareiškė ministras.

Kaip jau buvo pranešta, prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad Ukrainai reikia didelių pokyčių, taip pat ir valstybės vadovybėje.

Vasario 5 d. į Kijevą atvykęs Portugalijos užsienio reikalų ministras João Gomesas Cravinho pareiškė, jog jo šalis supranta, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas mėgina destabilizuoti Europą kelioms kartoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.