Julija Navalnaja po vyro mirties Rusijoje lankysis Briuselyje

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno našlė Julija Navalnaja pirmadienį lankysis Briuselyje, kur susitiks su ES užsienio reikalų ministrais ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charlesu Micheliu.

J. Navalnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Navalnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Navalnaja.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Navalnaja.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Navalnaja.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Navalnaja.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 18, 2024, 8:50 PM

Kvietimu J. Navalnajai siunčiama „stipri paramos kovotojams už laisvę Rusijoje žinutė“ ir pagerbiamas A. Navalno atminimas, X platformoje rašė aukščiausio lygio ES diplomatas Josepas Borrellis.

Penktadienį pasklidus žiniai apie vyro mirtį Sibiro pataisos kolonijoje, A. Navalnaja kreipėsi į Miuncheno saugumo konferenciją ir paragino tarptautinę bendruomenę patraukti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną atsakomybėn.

Mirusio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno kūnas buvo nuvežtas į Salechardo rajono klinikinės ligoninės morgą, sekmadienį pranešė nepriklausomas rusų kalba leidžiamas laikraštis „Novaja Gazeta Europe“. Anot šiuo metu Latvijoje leidžiamo antivyriausybinio laikraščio, nei vasario 16, nei 17 dienomis skrodimas nebuvo atliktas.

Netikėta 47-erių metų A. Navalno mirtis „Poliarinio vilko“ kolonijoje sukėlė tarptautinį atgarsį.

Laikraštis „Novaja Gazeta“ teigė, kad Salechardo greitosios pagalbos stoties darbuotojas, nepanoręs skelbti savo pavardės, pranešė apie mėlynes ant kūno.

Valdžia atsisako perduoti A. Navalno kūną jo artimiesiems. „Poliarinis Vilkas“ yra maždaug už 50 km į šiaurę nuo Salechardo.

Rusijos valdžios institucijų teigimu, A. Navalnas „pasijuto blogai“ po pasivaikščiojimo ir „beveik iš karto prarado sąmonę“, teigta kalėjimo administracijos pranešime.. Bandymai jį atgaivinti buvo nesėkmingi.

Žmogaus teisių aktyvistai jo mirtį pavadino žmogžudyste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.