Kinija neigia parduodanti mirtiną ginkluotę Rusijai

Kinijos diplomatijos vadovas patikino, kad Kinija neparduoda mirtinos ginkluotės Rusijai, kuri kariauja prieš Ukrainą, informuoja AFP.

 Kinijos užsienio reikalų ministras W. Yi.<br> ZUMA press/Scanpix nuotr.
 Kinijos užsienio reikalų ministras W. Yi.<br> ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-18 16:14

Šeštadienį Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba Vokietijoje, Miuncheno saugumo konferencijos paraštėse. Kinijos atstovas tikino, kad jo šalis nesinaudoja situacija ir neparduoda mirtinos ginkluotės kariaujančioms pusėms ar į karo veiksmų zoną. Apie tai paskelbė Kinijos užsienio reikalų ministerija.

Pekinas teigia, kad Ukrainos karo atžvilgiu Kinija laikosi neutralumo. Vis dėlto Kinija kritikuojama už tai, kad atsisako pasmerkti Maskvos pardėtą karą.

Kinija ir Rusija pastaraisiais metais sustiprino ekonominį bendradarbiavimą ir diplomatinius santykius, o nuo įsiveržimo į Ukrainą pradžios šalių partnerystė tapo dar glaudesnė.

Pekinas kaltinamas ginklų tiekimu Rusijai, tačiau tai nuolat neigia.

„Kaip tarptautinė situacija besikeistų, Kinija tikisi, kad Kinijos ir Ukrainos santykiai klostysis normaliai ir toliau neš naudą abiejų šalių žmonėms“, – W. Yi sakė D. Kulebai.

Jis dar kartą padėkojo Ukrainai už pagalbą evakuojant kinus iš karo zonos, pridėdamas, kad „Kinijos žmonės to niekada nepamirš“.

Ministras taip pat pažymėjo, kad jo šalis laikosi pozicijos, jog problemas reikia spręsti politiniu keliu ir pasisakė už taikos derybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.