Izraelio medikai sako, kad iš Libano paleista raketa pražudė užsienietį

Pirmadienį per raketos smūgį Izraelio šiaurėje žuvo vienas darbuotojas iš užsienio, o dar mažiausiai septyni buvo sužeisti, pranešė medikai.

Artimųjų Rytų krizė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Artimųjų Rytų krizė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-04 16:11, atnaujinta 2024-03-04 16:13

Prieštankinė raketa pataikė į „plantacijoje dirbusius darbuotojus iš užsienio“, pranešime sakė gelbėjimo tarnyba „Magen David Adom“. Visi sužeistieji yra į ketvirtą dešimtį įžengę indai, teigiama pranešime, kuriame nepateikiama detalių apie žuvusio asmens pilietybę.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad dėl iš Libano paleistos ugnies nukentėjo „tam tikras skaičius civilių“, kurie buvo išgabenti į ligoninę. Ataka įvyko netoli Margalioto – nedidelės žemės ūkio bendruomenės prie sienos, tvirtino kariuomenė ir pridūrė, kad, reaguodama į šį incidentą, „smogė į paleidimo šaltinį“ Libane.

Izraelio kariuomenė ir Libane veikiančios grupuotės nuo spalio 7 d., kai Gazos Ruože prasidėjo karas, kurį sukėlė šią teritoriją valdančių „Hamas“ smogikų išpuoliai Izraelio pietuose, praktiškai kasdien apsikeičia ugnimi.

Dėl kovų Izraelio ir Libano pasienyje abiejose pusėse buvo perkelta dešimtys tūkstančių žmonių, o Libane žuvo mažiausiai 296 asmenys – daugiausiai „Hezbollah“ smogikai, tačiau kartu ir 46 civiliai, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Tuo metu Izraelyje žuvo 10 kariškių ir septyni civiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.