Rusijos žiniasklaida: V. Gerasimovo dienos gali būti suskaičiuotos

Rusijos okupantų kariuomenėje galėjo pasikeisti Generalinio štabo viršininkas, rašo Rusijos žiniasklaida. Ant vieno iš dokumentų, kurį turėjo pasirašyti Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas, matyti naujojo laikinai einančio viršininko pareigas parašas.

 V. Gerasimovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 V. Gerasimovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 5:41 PM, atnaujinta Mar 13, 2024, 5:43 PM

Rusijos teisinių aktų portale paskelbtas Vyriausybės nutarimo projektas, kurį pasirašė „Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas pulkininkas V. Poznichiras“.

Anksčiau Generalinio štabo viršininku buvo Valerijus Gerasimovas. Nežinia, dėl kokių priežasčių parašą turėjo uždėti jo pavaduotojas.

Pasak rusų žiniasklaidos, vargu, kad tai galėjo įvykti dėl V. Gerasimovo atostogų. Tuo metu, kai įsakas buvo pasirašytas, okupantų karininko atostogos jau turėjo būti pasibaigusios. Apskritai, paskutinį kartą žinios apie V.Gerasimovo veiklą pasirodė vasario 26 d.

Anksčiau soc. medijos platformose buvo ne kartą buvo pasirodę gandai apie galimą V. Gerasimovo mirtį arba sunkius sužeidimus, tačiau jie nebuvo patvirtinti nei iš Ukrainos, nei iš Rusijos pusės.

Nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos karinėje vadovybėje ne kartą vyko pertvarkymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.