Rusijos savanorių korpusas: mūsų tikslas – iškelti savo vėliavą virš Kremliaus

Galutinis Rusijos savanorių korpuso (RSK) tikslas – nuversti Kremliaus režimą. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją naujienų agentūroje „Ukrinform“ pareiškė RSK vadas ir įkūrėjas Denisas (White Rex).

Galutinis Rusijos savanorių korpuso (RSK) tikslas – nuversti Kremliaus režimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Galutinis Rusijos savanorių korpuso (RSK) tikslas – nuversti Kremliaus režimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-21 17:19

Pasak jo, pirmučiausias rusų savanorių tikslas – padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iškovoti pergalę kare.

„Tikslas Nr.2 – tęsti mūsų išvadavimo žygį, iškelti RSK vėliavą virš Kremliaus sienos ir vienareikšmiškai nuversti režimą, smaugiantį mūsų tėvynę jau ne vieną dešimtmetį. Tai – mūsų galutinis tikslas. Mes jo sieksime. Ir net po Ukrainos pergalės šiame kare Rusijos savanorių korpusui karas tęsis“, – sakė Denisas.

Sibiro bataliono kovotojas šaukiniu „Šaltis“ pažymėjo, kad Rusijos savanoriai Putino režimo nuvertimo klausimu turi vieną nuomonę: „Tai, kas dabar bando valdyti Rusiją, neturi egzistuoti“.

Savo ruožtu Rusijos laisvės legiono savanoris Aleksejus Baranovskis („Vėdrynas“) pabrėžė, kad pirmiausia reikia likviduoti Putino režimą Rusijoje, ir tik po to bus galimybė sukurti ką nors nauja.

„Pirmiausia turi būti suimti karo nusikaltėliai, surengta liustracija. Pareigūnai turi būti suimti, jei jie padarė nusikaltimų. Jau vėliau, po kurio laiko, bus galima kalbėti apie rinkimus. Pirmiausia reikia likviduoti Putino režimą, tada atsiras galimybė ką nors sukurti šioje vietoje. Bet tik tokia seka“, – pareiškė jis.

„Vėdrynas“ taip pat pažymėjo, kad Putino režimo likvidavimas ir karinis Rusijos Federacijos pralaimėjimas atitinka Ukrainos interesus. Jis padėkojo Ukrainos vadovybei už tai, kad Rusijos savanorių daliniams patikėjo ginkluotę ir leido dalyvauti Ukrainos gynyboje. „Visas karines užduotis sprendžiame mes, Rusijos Federacijos piliečiai... Ir esame labai dėkingi už oficialios Kyjivo valdžios paramą“, – sakė jis.

Anot savanorio, Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylas Budanovas „labai vertina mūsų dalyvavimą Ukrainos gynyboje ir remia mūsų pastangas išvaduoti Rusiją“.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, kovo 12 d. Rusijos laisvės legionas, Rusijos savanorių korpusas ir Sibiro batalionas – rusų savanorių formuotės, kovojančios Ukrainos pusėje, – įžengė į Rusijos Kursko ir Belgorodo sritis ir pradėjo bendrą operaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.