Izraelis tęsia operaciją al Šifos ligoninėje Gazos Ruože

Izraelio kariuomenė savaitgalį tęsė savo operaciją al Šifos ligoninėje Gazos Ruože. Kariuomenės duomenimis, ten „sulaikyta apie 480 teroristų, turinčių ryšių su teroristinėmis organizacijomis „Hamas“ ir „Islamo džihadas“. Be to, šioje didžiausioje palestiniečių teritorijos ligoninėje rasta „ginklų ir teroro infrastruktūros“.

Izraelio kariai.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2024, 12:31 PM

Nuo operacijos pradžios prieš savaitę kariuomenė, jos pačios teigimu, ligoninės rajone nukovė dešimtis teroristų. Šių duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovo Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso, kontaktas su medicinos personalu al Šifos ligoninėje nutrūkęs. „Besitęsianti situacija gali paveikti ligoninės gebėjimą dirbti bent jau minimaliu lygiu ir teikti žmonėms kritinį, gyvybes gelbstintį gydymą, – įspėjo jis penktadienį tinkle X. – Kartojame: ligoninės nėra kovų zona. Jos turi būti saugomos pagal tarptautinę humanitarinę teisę“.

Izraelio kariuomenė jau lapkričio viduryje buvo įsiveržusi į al Šifos ligoninę. Ji teigė ten radusi ir „Hamas“ tunelių kompleksą. Kariuomenės duomenimis, vėliau daug teroristų į kliniką sugrįžo. Izraelis kaltina „Hamas“ sistemingai naudojant medicinos objektus kariniams tikslams. Islamistinė organizacija tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.