Izraelis praneša nukovęs 10 palestiniečių kovotojų per reidą Vakarų Krante

Izraelio kariuomenė šeštadienį paskelbė, kad jos saugumo pajėgos nukovė 10 palestiniečių kovotojų per vis dar tebevykstantį reidą Nur Šamse, pabėgėlių stovykloje Vakarų Kranto šiaurinėje dalyje, praneša AFP.

Izraelis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Izraelis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2024, 4:19 PM

Izraelio kariuomenė išplatintame pareiškime tikino, kad „saugumo pajėgos per susirėmimus nukovė 10 teroristų per daugiau nei 40 valandų“.

Ji taip pat paskelbė, kad reido metu buvo sužeisti 8 Izraelio kareiviai ir vienas policijos pareigūnas. AFP žurnalistai netoliese esančiame Tulkareme šeštadienį girdėjo Nur Šamse aidinčius šūvius ir sprogimus.

Pabėgėlių stovyklos gyventojai AFP sakė, kad dingo elektra, maisto atsargos senka, o niekam neleidžiama nei patekti į stovyklą, nei iš jos išvykti.

Vakarų Krante, kurį Izraelis okupavo 1967 m., smurto proveržiai tapo dažnesni praėjusių metų pradžioje. Padėtis dar labiau paaštrėjo po to, kai Gazos Ruože 2023 m. metų spalio 7 d. prasidėjo karas.

Izraelio pajėgos teigia, kad reidai Vakarų Krante rengiami prieš palestiniečių kovotojus. Tačiau dažnai žūva ir civiliai.

Palestiniečių atstovai tikina, kad po to, kai „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį sukėlė karą, Izraelio kareiviai ar naujakuriai Vakarų Krante nužudė 480 palestiniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.