Apklausa: dauguma vokiečių pasisako už didesnes išlaidas gynybai

Aiški dauguma Vokietijos piliečių pritaria tam, kad pasikeitus saugumo situacijai Vokietija ir jos Europos sąjungininkės NATO turėtų gerokai padidinti savo išlaidas gynybai, rodo apklausa.

Vokietija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 9:29 AM, atnaujinta Apr 29, 2024, 9:31 AM

Žurnalo „Internationale Politik“ užsakymu nuomonės tyrimų instituto „Forsa“ atliktoje apklausoje tam pritarė 68 proc. respondentų, 29 proc. buvo prieš. Apklausos rezultatai Vokietijos naujienų agentūrai buvo pateikti pirmadienį.

Apklausos duomenimis, dauguma visų apklaustų gyventojų ir rinkėjų grupių mano, kad Vokietija ir NATO narės Europoje ateityje turėtų gerokai padidinti išlaidas gynybai, nors pritarimas buvo didesnis Vakarų Vokietijoje ir bendrai tarp vyrų.

Aiškiausiai išlaidų didinimui pritarė konservatyvios Krikščionių demokratų sąjungos ir Krikščionių socialinės sąjungos (CDU/CSU) šalininkai – 90 proc., o mažiausiai – kraštutinių dešiniųjų partijos AfD šalininkai – tik 61 proc.

Tarp Socialdemokratų partijos (SPD) šalininkų tam pritarė 72 proc., tarp žaliųjų – 75 proc., o tarp verslą remiančių laisvųjų demokratų (FDP) – 88 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.