Sakartvelo valdančioji partija ketina sudaryti „su smurtu susijusių asmenų“ duomenų bazę

Valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ ketina sudaryti duomenų bazę, kurioje bus pateikiama informacija apie asmenis, „susijusius su smurtu, grasinimais ir šantažu“, taip pat apie tuos, kurie „viešai pritaria tokiems veiksmams“.

Sakartvelo valdančioji partija: ketina sudaryti „su smurtu susijusių asmenų“ duomenų bazę.<br>EPA/ELTA nuotr.
Sakartvelo valdančioji partija: ketina sudaryti „su smurtu susijusių asmenų“ duomenų bazę.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 1:39 PM, atnaujinta May 8, 2024, 4:44 PM

Kaip rašo „Ukrinform“, remdamasi portalu „News Georgia“, tai pranešė Sakartvelo parlamento pirmininkas Šalva Papuašvilis.

„Ši duomenų bazė bus paskelbta specialiame tinklalapyje, ji bus skaidri ir prieinama Sakartvelo piliečiams. Šių asmenų atžvilgiu bus imamasi visų Konstitucijoje ir įstatymuose numatytų priemonių, kad būtų užkirstas kelias pažeidimams, smurtui ir grasinimams“, – sakė Š. Papuašvilis.

Pažymima, kad ši duomenų bazė greičiausiai bus atidaryta kartu su „užsienio jėgų interesams atstovaujančių organizacijų“ sąrašu, priėmus ir įsigaliojus „užsienio agentų“ įstatymui.

Pasak portalo „ekhokavkaza“, Š. Papuašvilis taip pat teigė, kad daromas spaudimas sportininkams ir kultūros veikėjams, ir dėl to apkaltino opozicinį „Nacionalinį judėjimą“.

„Svarbu moraliniu požiūriu įvertinti „Nacionalinio judėjimo“ pradėtą kampaniją – neapykantos, grasinimų, šantažo ir spaudimo tiek pavieniams asmenims, tiek jų šeimų nariams – kampaniją“, – sakė Sakartvelo parlamento vadovas.

Savo ruožtu „užsienio agentų“ įstatymo priešininkai, pirmiausia – protesto akcijų dalyviai, praneša, kad jiems vis skambina nežinomi žmonės, kurie, vartodami necenzūrinius žodžius, reikalauja paaiškinti. kodėl „Sakartvelo svajonės“ stumiamas „užsienio agentų“ įstatymo projektas yra blogas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 1-ąją Sakartvelo parlamentas antruoju svarstymu pritarė įstatymui „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“. 83 deputatai balsavo už, 23 – prieš. Šalies prezidentė Salome Zurabišvili anksčiau žadėjo vetuoti dokumentą, jei jis bus priimtas trečiuoju svarstymu. Bet valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ turi pakankamai balsų, kad įveiktų prezidentės veto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.