Rusijoje po kirmėlėto mėsainio – grasinimai „McDonald's“

Rusijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenko užsipuolė mėsainius kaip svetimus Rusijos valgiaraščiui ir pažadėjo Maskvos „McDonald's“ restorane atlikti patikrinimą. Visa ši košė užvirė po to, kai klientė pasiskundė mėsainyje su vištiena radusi kirmėlių, rašo „The Moscow Times“.

Kirmėlės mėsainyje "McDonald's" gali atsirūgti rimtais nemalonumais.<br>AP
Kirmėlės mėsainyje "McDonald's" gali atsirūgti rimtais nemalonumais.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-24 18:23, atnaujinta 2018-03-17 21:27

„Primenu mūsų piliečiams, kad mėsainiai, netgi be kirmėlių, nėra protingas mitybos pasirinkimas Maskvos ir Rusijos gyventojams. Tai ne mūsų maistas“, - sakė jis.

Pirmadienį radijo stočiai „Kommersant FM“ viena moteris pasakė, kad restorane „McDonald's“ jai buvo parduotas mėsainis „McChicken“ su kirmėlėmis. Klientei buvo grąžinti pinigai, bet nepasiūlyta jokia kompensacija.

„Mes rašėme skundų knygoje, kad reikalaujame nuodugnaus patikrinimo šiame restorane. Taip pat parašėme, kad būtų idealu gauti kompensaciją už moralinę žalą“, - sakė klausytoja, prisistačiusi kaip Marija.

„McDonald's“ skundo viešai nekomentavo.

G. Oniščenko, kuris birželio pradžioje patarė rusams nevalgyti sušių, kad išvengtų „virškinimo trakto nuotykių“, sakė, kad jo vadovaujama Federalinė vartotojų apsaugos tarnyba pasiruošusi patikrinti „McDonald's“ šio skundo pagrindu. Taip pat jis sakė palaikantis Marijos pretenzijas dėl kompensacijos iš JAV greito maisto giganto.

„Jeigu informacija pasitvirtins, mes dėl šio reikalo imsimės pačių griežčiausių priemonių „, - sakė G. Oniščenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.