Haityje - gėlių fiesta ir prezidentas linksmybių sūkuryje

Haičio sostinė Port o Prensas ūžia nuo minios persirengėlių, švenčiančių gėlių karnavalą, vietinių vadinamą „Carnaval de Fleur“. Ši spalvinga kasmetinė šventė žymi naują pradžią ir Karibų šalies atgimimą.

Gėlių karnavalo karalienė.<br>"Reuters"
Gėlių karnavalo karalienė.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 9:53 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:29 PM

Tradiciškai liepos 29-31 dienomis vykstantis festivalis populiarumu nenusileidžia žymiausiam Haičio karnavalui, vykstančiam pavasarį. Šventė džiugina ne tik kostiumų įvairove, bet ir tradicinės Haičio muzikos ritmais.

Karibų jūros valstybė, vos prieš keletą metų nusiaubta žemės drebėjimo ir jo sukelto cunamio, garsėja savo festivaliais. 2010-aisiais po baisios stichinės nelaimės karnavalą pakeitė gedulas, tačiau pastaraisiais metais šalis audringai atsigriebia. Šiemet siautulingame būryje į taktą trypė ir pats Haičio prezidentas.

1804-aisiais prasidėjus šalies karnavalų erai, vietinių protestantų jie laikyti nuodėmingais. Šventės ypač kritikuotos dėl šventvagiškų spektaklių, valdžią kritikuojančių dainų tekstų ir nepadorių šokių propagavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.