Milžiniškas banginis perskriejo užtvaras ir pateko į baseiną

Negyvas 12 metrų ilgio banginis nublokštas į Australijos pajūrio baseiną. Valdžia buvo priversta spręsti klausimą, ką daryti su milžiniška gyvūno gaišena.

Gaišeną pašalinti teko pasitelkus ekskavatorių.<br>AP
Gaišeną pašalinti teko pasitelkus ekskavatorių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2012, 9:41 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:02 PM

Australijos pakrantėse banginių užplaukimas ant seklumos – dažnas reiškinys, tačiau šįkart bangos nuo 20 iki 30 tonų sveriantį gigantą nunešė ne į krantą, o į akmeninėmis sienelėmis atribotą nuo atviros jūros baseiną Sidnėjaus Niuporto paplūdimyje. Didžiulis gyvūnas perskriejo per tvorą ir liko įkalintas uždarame jūros baseine.

Nacionalinio parko valdžia tikėjosi, kad banginio kūnas grįš atgal į atvirą jūrą su artimiausiomis aukštomis bangomis, tačiau galiausiai nusprendė gyvūną ištraukti ekskavatoriumi ir supjaustyti.

Iki šiol neaišku, kaip šis kuprotasis banginis nugaišo, tačiau į baseiną įskriejo antradienio vakarą. Vienas plaukikas Australijos radijui pranešė apie šiurpų radinį ir teigė, kad aptiko gyvūną atėjęs pasiplaukioti, kaip ir kiekvieną rytą.

„Aš čia plaukioju kiekvieną dieną ir neketinu dalintis savo jūros ploteliu su šituo padaru“, - sakė vyras.

Kuprotieji banginiai yra dažnas reginys rytinėje Australijos pakrantėje, kai birželio mėnesį jie patraukia šiaurės link ieškodami šiltesnių vandens srovių. Maitindamiesi jie dažnai priartėja prie kranto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.