Milžinišku aviliu virtęs namas - tūkstančiai bičių ir tona medaus

Įsivaizduokite - stovite savo virtuvėje, o ant plaukų jums laša medus. Tai teko patirti kanadiečių porai, kuri nė neįtarė, kad jų name susispietė apie 30 tūkst. bičių – tol, kol per lubas ėmė varvėti medus.

Name susispietė per 180 tūkst. bičių ir nesuskaičiuojamas kiekis vapsvų.<br>"Reuters"
Name susispietė per 180 tūkst. bičių ir nesuskaičiuojamas kiekis vapsvų.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2012, 3:16 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:00 PM

„Mes negirdėjome, kad kas nors dūgztų. Tai tik plyšys lubose“, - sakė šeima naujienų agentūrai QMI.

Prieš keletą savaičių Lorettos ir Kevino Yatesų namuose Ontarijo regione apsilankė bitininkas, kuris ir surado bites, o su jomis ir geltonųjų vapsvų lizdą. Vabzdžiai įsikūrė tarp pirmo aukšto lubų ir antrojo grindų dangos. Bitininkas Davidas Schuitas iš pradžių šeimininkus išgąsdino įvertindamas, jog name apsigyveno net 180 tūkst. bičių, tačiau vėliau šį skaičių sumažino iki 30 tūkst., nes vienas didžiulis spiečius pasitraukė. Jis taip pat mano, jog name gali būti per 900 kg medaus.

Loretta Yates naujienų tarnybai atviravo, kad ji negalėjo ramiai miegoti ir nuolat nerimavo, kad lubos įlūš ir bitės išplis po visą namą, paversdamos jį milžinišku aviliu.

„Kol medus nepradėjo smarkiai tekėti, mes nežinojome, kad turime tokią didelę bėdą, kaip paaiškėjo vėliau“, - kalbėjo moteris po to, kai medus ėmė veržtis per virtuvės ir svetainės lubas, įskilusias nuo didžiulio svorio.

D. Schuitui teko išgriauti lubas, kad galėtų išimti bites ir medų. Pirmiausia ištrauktos bitės motinėlės. „Jei motinėlė palieka avilį, visas spiečius keliauja su ja“, - teigė vyras.

Yatesai neslėpė džiaugsmo ir dėkingumo bitininkui už jo pagalbą. „Nežinau, ką būtume darę kitu atveju“, - kalbėjo Loretta. Iki atvykstant bitininkui, šeima aptiko dar vieną spiečių kieme, nes bitės tiesiog nebetilpo namuose.

Žala, kuri siekia 3 tūkst. dolerių nebus padengta draudimo kompanijos. Tačiau moteris nepraranda optimizmo ir humoro jausmo. „Mano name yra medaus. Aš tikriausiai bičių motinėlė“, - juokavo Loretta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.