Naujosios Zelandijos mokykloje - negyvų oposumų grožio konkursas

Naujosios Zelandijos Uručio mieste įvyko geriausio kostiumo negyvam oposumui konkursas. Konkurso iniciatore tapo vietinė mokykla, o jo dalyviai, žinoma, buvo tos mokyklos mokiniai. Daugiau kaip 120 vaikų visuomenei pristatė įvairias ekspozicijas su aprengtais negyvais žvėreliais. Vaikų fantazija pasirodė beribė. Oposumai pavirto ir boksininkais, ir paplūdimyje besideginančiais poilsiautojais. Kai kuriems gyvūnams net buvo nulakuoti nagai, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2012, 11:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:26 PM

Makabriško konkurso nugalėtojais tapo trys kūrybingi vaikučiai: Hannah Harrison (kategorijoje iki 6 metų), Lydia Hansen (kategorijoje nuo 6 iki 9 metų) ir Levi Oxenhamas (kategorijoje nuo 10 iki 14 metų).

Bet po to, kai vietinė žiniasklaida nušvietė šį įvykį, internete įsiplieskė audringa diskusija. „Vaikus mokyti žudyti, o po to lavonus puošti pramogai – vienas bjauriausių dalykų, kokius man kada nors teko matyti“, - komentavo vienas diskusijos dalyvis.

Be to, šia tema atlikta apklausa parodė, kad didesnė dalis Naujosios Zelandijos gyventojų konkursą laiko nežmonišku – tokių buvo 57 proc. Kita vertus, 43 proc. apklaustųjų negyvų žvėrelių puošimas atrodė visai nekalta pramoga.

Įvykiu susidomėjo ir Uručio organizacija, kovojanti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais. Pasak jos atstovės, gyvūnai nusipelno pagarbos net ir po mirties, o nepagarba gyvūnais galiausiai atsiliepia ir bendravime su kitais žmonėmis.

Savo ruožtu mokyklos direktorė Pauline Sutton pareiškė, kad renginys buvo fantastiškas ir mokykloje sulaukė tik teigiamų atsiliepimų. Direktorė pastebėjo, kad oposumai – ne vieninteliai, kurie puošiami po mirties. „Juk mes tą patį darome su žmonėmis“, - sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.