Marso misijos puošmena – šukuosena

Bobakas Ferdowsi akivaizdžiai išsiskyrė iš šimtų kitų JAV nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) darbuotojų.

Daugiau nuotraukų (1)

„The Atlantic”, AP, LR

Aug 8, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:30 PM

Mat jis buvo pasipuošęs išskirtine mohaukų – karingos irokėzų genties stiliaus šukuosena. Išskusti plaukai švietė juodai ir raudonai, o ties ausimis spindėjo geltonos žvaigždutės.

Smalsuoliams susidomėjus originaliai roboto „Curiosity” nusileidimą Marse paminėti nutarusiu NASA darbuotoju, paaiškėjo, kad B. Ferdowsi – ne šiaip eilinis darbuotojas, o vienas svarbiausių misijos vykdytojų. Jis iš Raketinių tyrimų laboratorijos kontroliavo „Curiosity” skrydį.

Beje, šukuoseną vyrui parinko visa NASA komanda balsuodama. B.Ferdowsi nauja šukuosena pasidabina kiekvienos naujos amerikiečių misijos kosmose proga.

Pasaulinis tinklas išsyk susidomėjo B.Ferdowsi puošmena – juk originali jo šukuosena įliejo sudėtingoms ir daugeliui nesuvokiamoms NASA misijoms šiek tiek žmogiškumo.

Internautai pradėjo šmaikščiai tobulinti vyro ir jo šukuosenos nuotraukas, pavadindami jas „Besišypsantis Bobakas”, „Nervingas Bobakas” ar „Užsiėmęs Bobakas”.

„Pamirškite akinius storais rėmeliais ir pilkus kaklaraiščius. Bobakas – naujasis XXI amžiaus NASA veidas!” – paskelbė vienas „Twitter” vartotojas.

Milijonai žmonių visame pasaulyje stebėjo tiesioginę tyrimų roboto „Curiosity” nutūpimo Marse transliaciją. Bet ne mažiau dėmesio nei marsaeigio kelionė sulaukė ir įspūdinga vieno labai svarbaus misijos inžinieriaus šukuosena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.