Medikas išgelbėjo vėžliuką, atlikęs jam dirbtinį kvėpavimą

Gudruolis daktaras išgelbėjo vėžliuką nuo mirties savo paties burna atlikdamas jam dirbtinį kvėpavimą. Apie tai rašo „Daily Mail“.

Vėžliuko gelbėjimo operacija truko 6 min.<br>AP
Vėžliuko gelbėjimo operacija truko 6 min.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2012, 9:22 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:04 PM

Aštuonerių metų amžiaus augintinis Atlasas vos nenuskendo savo vandens dubenėlyje, kai jo šeimininkas Benas Waterfallas ištraukė jį jau nekvėpuojantį. Gydytojas neleido Atlasui mirti ir 6 minutes atkakliai darė jam dirbtinį kvėpavimą, kol vėžliukas ėmė kvėpuoti ir mirksėti.

Vyras prisipažino, kad buvo labai susijaudinęs, kai pamanė, jog vėžliuką praranda: „Aš pradėjau daryti dirbtinį kvėpavimą ir mano burna apžiojo visą jo galvą, burną ir šnerves. Po to aš tai pabandžiau kvėpuoti jam tik į šnerves“, - įspūdžiais dalinosi medikas.

Benas savo dvejų metų sūneliui pasakė, kad vėžlys tiesiog nuėjo maudytis, nes vaikas buvo per mažas suprasti, kas iš tiesų vyko. Šeima, gyvenanti Devone (Jungtinė Karalystė) stengėsi išgelbėti gyvūną, nes, jų manymu, jis per jaunas mirti. Vėliau augintinis nuvežtas pas veterinarą, kuris davė jam antibiotikų – jei į roplio plaučius būtų patekę vandens.

Gydytojo žmona teigė, kad vėžlys, kurį jie augina jau metus, turėtų pergyventi juos visus. Šie gyvūnai paprastai gyvena iki 150 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.