Londono zoologijos sode matuojami ir sveriami gyvūnai

Kiek sveria mažylis pingvinukas? Kokia jo liemens apimtis? Koks žirafos ūgis? Londono zoologijos sodo gyventojams šis trečiadienis – ypatingas. Visi iki vieno, nuo mažiausio iki didžiausio, privalo pasisverti ir pasimatuoti. Zoologijos sodo gyventojų svoris ir ūgis matuojamas kasmet.

Smalsioms surikatoms svarstyklės labai įdomios.<br>AP
Smalsioms surikatoms svarstyklės labai įdomios.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 9:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:26 AM

Tai didžiulis darbas visiems zoologijos sode dirbantiems prižiūrėtojams. Apsiginklavę svarstyklėmis ir matavimo juostomis, jie valandų valandas praleidžia registruodami kiekvieno gyvūno svorį ir ūgį. Kaip rašoma oficialiame Londono zoologijos sodo tinklalapyje zsl.org, gyvūnų čia yra daugiau kaip 16 tūkst.

Visų pingvinų, surikatų, liūtų, pelėdų ir kitų gyvūnų svorio ir ūgio duomenys perduodami į Zoologijos informacijos valdymo sistemą, kuri prieinama viso pasaulio zoologijos sodams, ir zoologai gali juos palyginti. Ypač svarbu sekti nykstančių gyvūnų rūšių duomenis.

„Mes turime žinoti kiekvieno zoologijos sodo gyvūno gyvybinę statistiką – nesvarbu, didelis jis ar mažas, - sako Londono zoologijos sodo direktorius Davidas Fieldas. - Ši informacija mums padeda stebėti jų sveikatą, mitybą ir apskritai gerovę. Pasidalindami informacija su kitais zoologijos sodais ir rezervatais, mes galime naudoti šias žinias saugodami laukinius gyvūnus, vertindami jų sveikatą, elgesį ir net amžių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.