Šuo, nukritęs nuo uolos, išgyveno ir atsekė kelią į namus

Kalytė Bella įrodė, kad filmo „Nepaprasta kelionė namo“ istorija nėra iš piršto laužta. Protingoji labradorė patekusi į sudėtingą padėtį nesutriko - šuo išgyveno krytį iš 30 metrų aukščio ir savarankiškai grįžo namo, - praneša „Daily Mail“.

Šuo Bella sugebėjo atsekti kelią, kuriuo ėjo vos vieną kartą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Šuo Bella sugebėjo atsekti kelią, kuriuo ėjo vos vieną kartą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:15 AM

Neįtikėtinas Bellos instinktas surasti namus privertė ją sukarti ilgą kelią į menkai pažįstamą vasarnamį, kol jos šeimininkas Chrisas Sextonas pusę valandos beviltiškai šukavo pajūrio uolas ir paplūdimį, ieškodamas savo numylėtojo gyvūno. Staiga vyrui paskambino jo žmona ir pranešė, kad šuo saugiai grįžo namo.

Jauna juoda labradorė nuslydo nuo uolos besivydama žuvėdrą pasivaikščiojimo su 68-erių šeimininku metu kurorte netoli Dorseto (Jungtinė Karalystė). Chrisas, išėjęs į pensiją įmonės vadovas, skubiai nusileido į apačioje esantį paplūdimį, tačiau šuns ten nerado. Pasirodo, Bella užsiropštė atgal ant uolų ir pradėjo savo nepaprastą kelionę namo.

Jai teko pereiti visą pakrantę ir keletą gyvenamųjų gatvių, kol surado namą, kur atostogavo jos šeima. Savininkas negalėjo atsistebėti šiuo žygiu: „Ji vos 15 mėnesių amžiaus. Pernai vasarą kartą vedžiausi ją ant uolų nuo vasarnamio, bet nebūčiau nė pagalvojęs, kad ji atsimins kelią. Neįsivaizduoju, kaip ji išgyveno kritimą, užlipo atgal ant uolų ir pati rado kelią namo. Tai neįtikėtina.“

Chriso žmona Jo buvo sukrėsta, kai vyras paskambino ir papasakojo, kas nutiko. Norėdami surasti augintinį, jie pranešė Portlendo pakrantės apsaugos tarnybai, tačiau po keliolikos minučių paiešką džiaugsmingai atšaukė. Darbuotojas Simonas Williamsas sakė, kad „šuo tikriausiai turi grįžimo namo instinktą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.