Taivano ministras: „Vyrai tualete turėtų šlapintis atsisėdę“

Taivano aplinkos apsaugos ministras Stephenas Shenas pareiškė, kad vyrai tualete turėtų šlapintis ne stovėdami, kaip yra įpratę, o atsisėdę, kaip tai daro moterys. Tuomet tualetai būtų švaresni ir higieniškesni. BBC pranešė, kad šis pareiškimas sukėlė audringas diskusijas.

Valdininkai pripažįsta, kad priversti vyrus pakeisti įpročius būtų sudėtinga, tačiau bent jau paraginti tai daryti galima.<br>R. Jurgaitis
Valdininkai pripažįsta, kad priversti vyrus pakeisti įpročius būtų sudėtinga, tačiau bent jau paraginti tai daryti galima.<br>R. Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 12:24 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:56 AM

Taivano valdininkai ketina paraginti savivaldybes viešuosiuose tualetuose iškabinti skelbimus, patariančius vyrams atsisėsti.

Diskusijose socialiniuose tinklalapiuose dauguma moterų palaikė šį pasiūlymą, tačiau daugelis vyrų prieštaravo tam, sakydami, kad jiems būtų sunku atsisakyti daryti tai, ką jie yra įpratę.

Bet Aplinkos apsaugos ministerija, neabejoja, kad tai galima padaryti: „Mokykimės iš Japonijos ir Švedijos. Mūsų žiniomis, Japonijoje trečdalis vyrų šlapinasi sėdėdami.“

Inspektoriai nuolat tikrina apie 100 tūkst. viešųjų tualetų Taivane. Jie yra tvarkingi, tačiau kai kurie jų trenkia šlapimu. Jeigu vyrai gamtinius reikalus atliktų sėdėdami, šlapimas neaptaškytų sienų, ir dvoko būtų mažiau.

Valdininkai pripažįsta, kad priversti vyrus pakeisti įpročius būtų sudėtinga, tačiau bent jau paraginti tai daryti galima.

Pats ministras S. Shenas patvirtino, kad namuose ir viešuosiuose tualetuose gamtinius reikalus atlieka taip, kaip siūlo - sėdėdamas.

O jūs ar pritartumėte pasiūlymui, kad vyrai tualete turėtų šlapintis atsisėdę?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas