Nusivylę paviešintomis nuotraukomis Williamas ir Catherine vieši Borneo saloje

Didžiosios

Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo žmona Catherine šeštadienį dalyvavo žygyje Borneo salos džiunglėse.<br>"Reuters"
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo žmona Catherine šeštadienį dalyvavo žygyje Borneo salos džiunglėse.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Sep 15, 2012, 5:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:22 PM

Karališkieji sutuoktiniai apsilankė žmogaus nepalytėtuose miškuose Danumo slėnyje Malaizijos Sabaho valstijoje per vizitą, kuris yra dalis Britanijos karalienės Elizabeth II valdymo deimantinio jubiliejaus renginių.

Ignoruodami triukšmą, kurį sukėlė žurnale „Closer“ išspausdintos nuotraukos, Kembridžo kunigaikščiai dalyvavo apie 20 minučių žygyje per drėgnuosius atogrąžų miškus, vilkėdami safario stiliaus marškinius ilgomis rankovėmis, chaki spalvos kelnes ir ilgaaulius batus, kad apsisaugotų nuo miškinių dėlių.

Nepaisydama prieštaringai vertinamų nuotraukų, drėgmės ir fakto, kad buvo mestas iššūkis jos orumui, Catherine atrodė nesutrikusi ir nuolat šypsojosi, aiškiai mėgaudamasi galimybe pasivaikščioti po džiungles.

Vėliau pora buvo įkelta į 35 metrų aukščio medį ir galėjo pereiti siūbuojančiu tiltu tarp medžių viršūnių, stebėti iš arti atogrąžų rojų, kuriame prieš dvejus metus buvo atrasta nauja medvarlių rūšis.

Šiame žmogaus menkai paliestame slėnyje gyvena nykstantys orangutanai, dūminiai leopardai, azijiniai drambliai, malajiniai lokiai ir indiniai zambarai. Tačiau karališkajai porai nepasisekė pamatyti nė vieno iš stambesnių atogrąžų miškų gyventojo.

Jie anksčiau buvo atskrido į šias džiungles sraigtasparniu iš Sabaho sostinės Kota Kinabalu, paklausę princo Williamo tėvo princo Charleso (Čarlzo) patarimo.

Princas Williamas priklauso Britų karališkajai draugijai, kurios drėgnųjų atogrąžų miškų tyrimų stotis įsikūrusi Danumo slėnyje.

Per šią išvyką sutuoktiniai aplankė stotį, kurioje susipažino su ten vykdomais aplinkos apsaugos projektais.

„Per jų kelionę į Sabahą daugiausiai dėmesio skiriama drėgnųjų atogrąžų miškų apsaugai. Apsilankymas Danume suteiks jiems unikalių žinių apie (šią buveinę), taip pat apie Karališkosios draugijos darbą“, - vienas Britanijos aukštosios komisijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Malaizijos valstijos Sabahas ir Saravakas yra šiaurinėje Borneo salos dalyje. Ši sala taip pat yra Indonezijos ir Brunėjaus teritorijos dalis.

Unikaliai Borneo biologinei įvairovei pavojų kelią miškų kirtimas, aliejinių palmių plantacijų plėtra ir kitokia ūkinė veikla, skatinanti miškų nykimą. Pasak miškų apsaugos pareigūnų, daug vietinių rūšių yra atsidūrusios prie išnykimo ribos, tarp jų Sabaho raganosiai.

Kembridžo kunigaikščiai šiemet keliauja po pasaulį, dalyvaudami renginiuose, skirtuose paminėti princo Williamo senelės Elizabeth II valdymo 60-osioms metinėms.

Williamas ir Catherine ateinantį savaitgalį išskris į Saliamono salas, o vėliau aplankys Ramiojo vandenyno salų valstybę Tuvalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.