Sėkmingiausi JAV prezidentai turėjo psichopatų bruožų

JAV prezidentai, turintys aiškiai išreikštų tam tikrų psichopatų bruožų, su savo darbu susidorojo geriau, nepriklausomai nuo savo partinės priklausomybės. Tokią išvadą padarė amerikiečių psichologai, ištyrę visų prezidentų, pradedant George'u Washingtonu, baigiant George'u Bushu jaunesniuoju, pasiekimus ir istorijų bei biografų pateiktus jų psichologinius portretus, rašo „Time“.

Tyrinėtojai pastebi, kad visiems JAV prezidentams būdingas aukštesnis beatodairiškos drąsos lygis, nei statistiniam amerikiečiui.<br>123rf
Tyrinėtojai pastebi, kad visiems JAV prezidentams būdingas aukštesnis beatodairiškos drąsos lygis, nei statistiniam amerikiečiui.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2012, 4:52 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:07 PM

Su sėkme prezidento poste ypatingai susijęs toks prichopatams būdingas bruožas, kaip bebaimis viešpatavimas. „Tai fizinio ir socialinio bebaimiškumo kombinacija, - aiškina tyrimui vadovavęs psichologijos profesorius Scottas Lilienfeldas. - Žmonės, pasižymintys didele drąsa, turi menką supratimą apie fizinius ir socialinius dalykus, kurie gali kelti paniką kitiems žmonėms“.

Tyrinėtojai pastebi, kad visiems JAV prezidentams būdingas aukštesnis šios savybės lygis, nei statistiniam amerikiečiui. Pirmasis tokių prezidentų penketukas būtų T. Rooseveltas, J. F. Kennedy, F. D. Rooseveltas, R. Reaganas ir B. Clintonas. Tuo tarpu G. W. Bushas – tik dešimtoje vietoje.

Tiesa, tai nereiškia, kad minėti asmenys yra ar buvo tikri psichopatai, nes jie nelinkę į perdėtą impulsyvų asocialų elgesį. Tačiau tokia savybė gali pastūmėti žmogų elgtis beatodairiškai, pastebi mokslininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.