Lenkijos miestelio gyventojus apsėdo velnias?

Karpnikų miestelis netoli Jelenia Guros pastaruoju metu išgarsėjo ne tik Lenkijoje, bet ir Vatikane. Gyvenvietę išgarsino kunigas Marekas Skolimowskis, ėmęs skelbti, kad jo parapijiečius apsėdo velnias.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas Specialiai LR, Varšuva

Sep 17, 2012, 1:11 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:59 PM

44 metų kunigas užsibarikadavo klebonijos pastate, o pranešimą apie velnio neva apsėstus parapijiečius nusiuntė ne tik Žemutinės Silezijos regiono vyskupui, bet ir pačiam popiežiui Benedictui XVI.

Norėdamas įrodyti, jog Karpnikuose siautėja nelabasis, M. Skolimowskis netgi pasitelkė egzorcistą.

Tačiau regiono vyskupija atsisako juo patikėti.

Kunigą lankė prostitutės?

Miestelio gyventojai, kurių tėra 800, teigia, jog prieš trejus metus į Karpnikus atsikraustęs kunigas nuo pat pirmų darbo dienų nustebino radikalumu. Mat jis nekrikštytus vaikus ėmė vadinti velnio tarnais.

Be to, M. Skolimowskis atsisakė dalyvauti vestuvių, krikštynų, laidotuvių apeigose pas tuos žmones, kurie mažai aukoja bažnyčiai.

Kunigas nesutinka padėti ir tiems, kurių šeimose yra netikinčių žmonių.

Senesnius gyventojus kunigas ėmė įkalbinėti turtą testamentu palikti parapijai, o pavienius pensininkus ragino jį įforminti kaip savo globėją ir santaupų perėmėją.

Toks M. Skolimowskio elgesys gyventojus užrūstino.

Juolab kad pats dvasininkas neskurdo – jis nusipirko prabangų automobilį, įsigijo veislinį žirgą jodinėti.

Galiausiai įtarę, kad savaitgaliais kunigą lankančios moterys yra prostitutės, gyventojai sukilo ir paprašė vyskupo į Karpnikus atsiųsti kitą nuodėmklausį.

Užsibarikadavo klebonijoje

Vyskupas tuoj pat paragino M.Skolimowskį susitaikyti su tikinčiaisiais. Bet M.Skolimowskis jo prašymą ignoravo ir pareiškė, kad jo parapijiečius apsėdo piktoji dvasia.

Kunigas netgi išsikvietė savo kolegą egzorcistą nelabajam išvaryti.

Šis žmonėms paliepė į specialias mišias atsinešti duonos, vandens ir druskos bei pradėjo vyti velnią iš kiekvieno atėjusiojo.

Egzorcisto pastangos nebuvo vaisingos – žmonės netrukus vėl pradėjo boikotuoti kunigo rengiamas mišias.

Vyskupas galiausiai apsisprendė – į Karpnikus buvo atsiųstas kitas kunigas. Bet pastarasis, deja, turėjo apsistoti pas vieną gyventojų.

Mat M. Skolimowskis užsibarikadavo klebonijoje ir dabar skunduose prašo Vatikano atsiųsti didesnę galią turintį egzorcistą.

Vyskupija iškart sustabdė kunigo M. Skolimowskio įgaliojimus ir kreipėsi į teismą, kad iškeldintų iš klebonijos maištininką.

Senolės išsigando šėtono

Savo ruožtu patys Karpnikų gyventojai vis garsiau diskutuoja, ar šėtonas negali būti apsėdęs paties M.Skolimowskio, sukėlusio miestelyje tiek ginčų ir neapykantos.

Įdomiausia, jog dalis senesnių moteriškių patikėjo kunigo žodžiais, kad miestelį okupavo šėtonas.

Senolės neša M. Skolimowskiui į kleboniją maistą ir meldžiasi po jos langais.

Garsiausias Lenkijos egzorcistas, Tarptautinės egzorcistų draugijos konsultantas kunigas Aleksandras Posackis tvirtina, jog piktoji dvasia galėjo apsėsti tiek Karpnikų gyventojus, tiek šios miestelio kunigą.

Tiesa, A. Posackis neneigia galimybės, kad M.Skolimowskio psichika pakrikusi. Bet tikina, kad tik „egzorcistas sugeba atskirti, ar ligą sukėlė šėtonas, prisišauktas nuodėmingu gyvenimu”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.