Lenkijos moksleiviai kunigui nuo kelių laižė grietinėlę (video)

Lenkija pasipiktinusi – trylikamečiai moksleiviai buvo verčiami kunigui nuo nuogų kelių laižyti plaktą grietinėlę. Toks pedofiliją primenantis incidentas įvyko vienoje Liublino gimnazijoje - Gimnazjum Salezjańskie. Mokiniai klaupėsi prieš išskėstomis kojomis sėdintį grietinėle apsiterliojusį dvasininką per pirmakursių krikštynas. Kaip rašo thenews.pl, nevyriausybinės vaikų teisių gynimo organizacijos teigia, kad vaikais buvo manipuliuojama.

Kunigas Marcinas Kozyra, kuriam gimnazijos pirmakursiai nuo kelių laižė grietinėlę, yra ir šios katalikiškos mokyklos direktorius.<br>Youtube
Kunigas Marcinas Kozyra, kuriam gimnazijos pirmakursiai nuo kelių laižė grietinėlę, yra ir šios katalikiškos mokyklos direktorius.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2012, 6:16 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:17 PM

Skandalas kilo, kai krikštynų nuotraukos atsidūrė internete, mokyklos oficialiame puslapyje. Vėliau jos iš ten buvo pašalintos.

Kunigas Marcinas Kozyra, kuriam gimnazijos pirmakursiai nuo kelių laižė grietinėlę, yra ir šios katalikiškos mokyklos direktorius. Jis sako, kad tokia pirmakursių krikštynų ceremonija egzistuoja jau ne vienerius metus, ir nei mokiniai, nei tėvai dėl to niekada nesiskundė.

Janina Jakubowska iš Žemutinės Silezijos švietimo tarybos incidentą vertina atlaidžiai, sakydama, jog pirma reikia sužinoti visas aplinkybes – galbūt tokia krikštynų ceremonija buvo vaikų idėja.

Monika Sajkowska iš organizacijos „Nobody's Child Foundation“ sakė, kad galbūt kunigo ir mokyklos intencijos ir buvo nekaltos, tačiau toks elgesys yra „nepriimtinas“.

„Vaikais buvo manipuliuojama, - sakė ji. - Buvo peržengtos ribos. Bet panašu, kad nebuvo jokių kitų intencijų, išskyrus pasilinksminimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.