17 val. 59 min. juodo skysčio bokalai keliami ir Vilniuje

Nuo 2009 m. vis populiarėjanti Artūro diena jau pasiekė ir Lietuvą. „Guinness“ alaus darykla, pradėjusi švęsti savo gimtadienį Airijoje, sugebėjo šventę išpopuliarinti visame pasaulyje. Nuo Niujorko iki Kvala Lumpūro šią dieną mažyčiuose baruose rengiami didžiausių žvaigždžių koncertai, o ir didžiosiose arenos griaudi muzika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-27 18:11, atnaujinta 2018-03-16 12:47

Lietuvoje buvo tylu, tačiau lygiai 17 val. 59 min. juodos giros spalvos skysčio bokalus kels visur, kur juo prekiaujama. Kodėl toks laikas? Nes darykla įkurta 1759 m.

Netrukus prasidėsianti šventė Airijoje, atrodo, pranoks net garsiąją šventojo Patriko dieną. Bent jau užsienio žvaigždžių į ją atvyko tikrai daugiau. Jei tik atvyktų, tai dar nieko – tačiau kiekvienas jautė pareigą dar ir pagiriamąjį žodį rėžti.

„Ši diena bus didi Airijai. Labai džiaugiuosi tapęs šventės dalimi ir pažadu parodyti išskirtinį šou“, – sakė Fatboy Slim.

Grupė „Texas“ labiausiai džiaugiasi tuo, kad net nuo jų slepiama būsimo pasirodymo vieta. Ši rengėjų sugalvota tradicija, kuomet nei žiūrovai, nei atlikėjai nežino, kurioje vietoje kas pasirodys, o informacija pateikiama tik apie dalyvaujančias žvaigždes, šventei išties suteikia nepakartojamo žavesio.

Atrodytų, smagu, o ir alus beveik niekuo dėtas. Tačiau pačioje Airijoje vis garsiau kalbama, kad tai reklaminis ir ganėtinai ciniškas „Guinness“ kompanijos triukas. Šventė rengiama ne tikrą alaus daryklos įkūrimo dieną, o ketvirtadieniais, kai toje šalyje tradiciškai į barus patraukia studentai. Koncertų vietoje prekiaujama alumi, o slepiant kas kur gros, skatinama kuo gausiau eiti į visus barus. Prisiminus, kad vakarais Dublino gatvėse daugiau griuvinėjančių negu paeinančių jaunuolių, atrodo, kad yra ko nerimauti.

Tačiau iki numatyto momento Lietuvoje likus kelioms minutėms, pažvelkime, kuo juodasis skystis gresia mūsų prasigerti baigiančiai tautelei. Koncertų čia nenumatoma, tad bokalus teks kilnoti tyloje. Reklamos nėra, tad kilnos tik žinovai. Atkreipkite dėmesį, niekur nepasakiau, kad būtina tą gėrimą gerti – pakaks pakelti. Be to, „Guinness“ negamina „bambalių“, tad drįsčiau teigti, kad nė vienas tautinis alkoholikas nesirenka svaiginimuisi šios kompanijos gėrimų. Nesisvaiginsime ir mes, tačiau juodos kavos puodelį už gerą šventę tikrai pakelsime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.