Į Prancūziją britų mokytojas su paaugle pabėgo iš baimės?

Į Prancūziją su dvigubai vyresniu matematikos mokytoju pabėgusi 15-metė britė Megan Stammers užkūrė tikrą pirtį. Ne tik pareigūnams, bet ir savo mokyklai, kuri kaltinama neatsakingumu.

Jau anksčiau pranešta, kad apie poros santykius mokykloje žinota dar prieš septynis mėnesius.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Jau anksčiau pranešta, kad apie poros santykius mokykloje žinota dar prieš septynis mėnesius.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2012, 9:33 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:18 PM

M. Stammers ir 30 metų Jeremy Forrestas iki šiol sėkmingai slapstosi Prancūzijoje. Nei šios šalies, nei britų pareigūnai niekaip neaptinka jų pėdsakų. Be to, neatmetama, kad pora galėjo pasprukti į kitą šalį.

Nenuostabu, kad pora vengia policijos, mat Istborno Vyskupo Bello mokykloje dirbančiam J. Forrestui gresia suėmimas, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail” informacija.

Mat apie moksleivės ir mokytojo santykius žinojo ne tik M. Stammers bendramoksliai ir mokyklos personalas, bet ir policija. O pareigūnams praėjusį ketvirtadienį juos apklausus pora nusprendė sprukti.

Paspruko apklausti pareigūnų

J. Forrestas, kuris yra vedęs, su M. Stammers į Prancūziją keltu persikėlė praėjusį penktadienį – dieną prieš tai juos apklausė Rytų Sasekso grafystės policijos pareigūnai.

Policininkai iš J. Forresto ir paauglės esą netgi atėmė jų mobiliuosius telefonus – kad užgesintų romantiškų santykių liepsną.

Tačiau poros tai nesustabdė. Priešingai – tiktai paskatino ir jie nusprendė kartu pabėgti.

Pareigūnams apie poros ryšius pranešė Vyskupo Bello mokyklos vadovai, esą taip pat aiškinęsi, kas vyksta.

Mokykla nieko nedarė

Tiesa, mokyklos vadovų nuoširdumu verčia abejoti kelios nemalonios detalės.

Jau anksčiau pranešta, kad apie poros santykius mokykloje žinota dar prieš septynis mėnesius.

Šiemet vasarį per mokyklinę išvyką į Los Andželą kiti mokiniai pastebėjo už rankų susikibusius J. Forrestą ir M. Stammers. Mokykla nieko nedarė.

Be to, į mokinių ir mokytojų santykius mokykla pro pirštus žiūri ne pirmą sykį.

Antai prieš kelerius metus į santykius su nepilnametėmis mokinėmis įsipainiojo dar vienas Vyskupo Bello mokyklos mokytojas.

Robertas Healy 2009 metais buvo nuteistas kalėti 7 metus už tai, kad permiegojo su 15- mete ir 16-mete. Prieš tai jis paaugles suviliojo viename socialinių tinklų.

Su pirmąja mergina R. Healy mylėjosi 3–4 kartus savo tėvo namuose, o su antrąja – 7 sykius.

Britus stebina tai, kad apie R. Healy santykius su mokinėmis, kaip ir apie J. Forresto bei M. Stammers romaną, žinojo kiti Vyskupo Bello mokyklos bendruomenės nariai, bet niekas nieko nedarė.

Baiminasi dėl vaikų saugumo

Tikriausiai nenuostabu, kad išsigandę mokinių tėvai jau tvirtina, jog jų atžalos baiminasi eiti į pamokas, ir reikalauja išsamaus tyrimo.

„Kas nors turi būti daroma. Kuris mokinys ar mokinė laukia eilėje? Mokykla visus labai nuvylė, kažkas joje labai negerai”, – kalbėjo 47 metų Richardas Chapmanas.

Štai Vyskupo Bello mokykloje besimokanti jo 11 metų dukra Charna Rose šią savaitę neina į pamokas, nes „šiuo metu ten nesijaučia saugiai”.

Kita susirūpinusi motina jau pareiškė savo 12-metę dukterį perkelsianti į kitą mokyklą, nes šios vadovybė esą nesugeba apsaugoti mokinių nuo nepilnametes viliojančių mokytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas