Korėjiečiai atidarė tualetų muziejų

Pietų Korėjos Suvono miesto gyventojams išradingumo, stengiantis privilioti turistus, panašu, nestinga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-16 11:38, atnaujinta 2018-03-15 09:31

Nesenai čia tarp gyvenamųjų namų pastatytame didžiuliame neskraidančiame lėktuve „Boeing-747“ buvo įrengtas restoranas, o dabar atsirado dar vienas neįprastas objektas - tualeto kultūrą pristatantis parkas ir muziejus.

Parke „Restroom Cultural Park“ eksponuojama viskas, kas susiję su tualetais: tiek šių laikų, tiek istoriniai eksponatai, teigiama, siekiantys antikos laikus.

Taip pat čia galima apžiūrėti tupyklas vaizduojančias nuotraukas ir paveikslus, netgi apie tualetus informuojančias iškabas iš įvairiausių pasaulio šalių.

Netgi pats muziejaus pastatas yra temą atspindinčios unitazo formos. Aplink muziejų apstu gamtinius reikalus atliekančius žmones vaizduojančių skulptūrų.

Beje, pats muziejaus tualetas irgi ypatingas. Jo durys - stiklinės, užtemstančios tuomet, kai į kabiną kas nors užeina.

Kaip praneša britų dienraštis „The Guardian“, įrengti tokį muziejų įkvėpė buvęs Suvono meras Simas Jae Duckas, miręs 2009 metais nuo prostatos vėžio.

Kaip tik merui ir priklausė neįprastas tualeto formos namas. Teigiama, kad S. J. Duckas, kurį Pietų Korėjos gyventojai praminė Ponu Tualetu, ir buvo tokio muziejaus įkūrimo įkvėpimo šaltinis.

Kalbama, kad buvęs miesto meras net gimė savo močiutės išvietėje. Jeigu tai tiesa, galbūt kaip tik dėl to S. J. Duckas jautė ypatingą potraukį tualetams, kuris kasmet vis didėjo.

Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje inicijavo kampanijas, kuriomis siekta pagerinti viešųjų tualetų higieną ir patogumus.

S. J. Duckas yra sakęs, kad tualetas - ne tik gamtinių reikalų atlikimo vieta. Jis taip pat leidžia žmonėms atsikratyti įvairių ligų, todėl svarbu, kad jis būtų idealiai švarus. Taip pat tualetas yra vieta, kurioje kai kurie atsipalaiduoja ir ilsisi, kur galima pasinerti į apmąstymus.

Šis pareiškimas buvo išsakytas Pasaulinės tualetų asociacijos, kurią pats ir subūrė, suvažiavime 2007 metais.

Tai dar kartą patvirtina, kad savo pravardę Ponas Tualetas gavo pelnytai.

Pietų Korėjoje yra ir kitų ne mažiau pikantiškų muziejų. Pavyzdžiui, nedideliame miestelyje Siname įrengtas Penių parkas, kuriame eksponuojama daugybė erekcijos būsenos falus vaizduojančių skulptūrų, sukurtų Korėjos menininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.