Žurnalistai nufilmavo virš Denverio skraidantį NSO (video)

Skeptikams, kurie netiki aukštesnių civilizacijų, reguliariai lankančių mūsų planetą ir stebinčių mus, egzistavimu, buvo mestas dar vienas iššūkis. JAV buvo nufilmuotas neatpažinto skraidančio objekto (NSO) nusileidimas. Panašių vaizdo įrašų internete – daugybė, tačiau naujasis įrašas kiek kitoks. Jo autoriaus žodžių teisingumą patvirtino ir vietos žurnalistai, patys savo akimis įsitikinę, jog NSO virš Amerikos skraido reguliariai, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2012, 11:08 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:35 AM

Viskas prasidėjo nuo to, kai Kolorado valstijos gyventojas į televizijos kanalo FOX 31 redakciją atnešė vaizdo įrašą, paties nufilmuotą Denverio priemiestyje. Įraše užfiksuota miesto panorama saulėtą rudens dieną, ir nieko daugiau, bet sulėtinus įrašą pasimatė kažkoks objektas, judantis kadre. Objektas judėjo dangumi kiek chaotiškai, bet labai greitai, ir galiausiai pradingo iš akiračio toje vietoje, kur prasidėjo paviršius. Gali būti, kad dėl nepakankamo kontrasto jo kontūrai tapo neįžiūrimi. Bet taip pat yra galimybė, kad skraidantis objektas nusileido.

Televizijos kanalo pakviestas aviacijos ekspertas nesugebėjo nustatyti, kas tai per objektas, tik pastebėjo, kad tai tikrai ne lėktuvas, ne sraigtasparnis ir ne kitas žmogaus sukurtas skraidantis aparatas. Atrodytų, čia gali būti ir kitų paaiškinimų – regėjimo iliuzija, skaitmeninės vaizdo kameros matricos darbo trukdžiai ar dar kas nors. Tas pats ekspertas spėliojo, kad paslaptingasis objektas gali būti kokia nors nuolauža, vėjo gūsio pakelta į dangų.

Bet visas šias versijas paneigė vaizdo įrašo autorius, pareiškęs, kad panarų vaizdą pastaruosius keletą mėnesių jis stebi mažiausiai du kartus per savaitę. Ir visada NSO pasirodo tarp vidurdienio ir pirmos valandos dienos. Jeigu jau taip, televizijos kanalo žurnalistai nusprendė patikrinti operatoriaus mėgėjo žodžius ir nuvyko į vietą, kur jis darė įrašą. Pastatė kamerą ir vidurdienį pradėjo įrašinėti. O vėliau, peržiūrinėdami nufilmuotą valandos trukmės įrašą, apstulbo: jų įraše taip pat buvo užfiksuotas tas pats NSO, taip pat greitai praskridęs virš miesto ir „nusileidęs“ kažkur jo pakraštyje.

Pažymėtina, kad negautas nė vienas Denverio gyventojų pranešimas apie jokius neįprastus nusileidimus priemiesčiuose. Civilinės ir karinės aviacijos dispečerinės tarnybos į žurnalistų užklausimą atsakė, kad jokių neatpažintų skraidančių objektų nebuvo pastebėta.

Internete prasidėjo diskusijos, stengiantis išsiaiškinti, kas ten nufilmuota. Tarp išsakomų versijų – ir sąmokslo teorija: esą, NSO – tai slaptas karinis projektas, dėl kurio egzistavimo valdžia nė už ką neprisipažins. Yra ir kita panaši, bet ne tokia konspiracinė teorija: tai naujasis karinis nepilotuojamas skraidantis aparatas, kurį prieš keletą mėnesių pradėta reguliariai siųsti į bandomuosius skrydžius.

O NSO ekspertas Robertas Sheafferis savo tinklaraštyje šaiposi iš televizijos žurnalistų patiklumo ir tvirtina, kad į įrašą pakliuvęs objektas – viso labo vabzdys, praskridęs priešais kamerą. Šilčiausiu paros metu – nuo vidurdienio iki pirmos valandos – vabzdžiai kaip tik labiausiai suaktyvėja. Taigi, reguliariai filmuoti panašius vaizdo įrašus apie NSO visai nesudėtinga, mano ekspertas.

Yra ir kita versija. Provincijos televizijos FOX 31 darbuotojai, pritrūkę temų siužetams, leidosi paskui vietinį gyventoją ir sulaukę visuomenės dėmesio palaikė jo teoriją. Gali būti net taip, kad šis gyventojas pats yra redakcijos bendradarbis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.