Suomiams trūko kantrybė dėl rusų turistų elgesio tualetuose

Suomijos gyventojams tenka kovoti su Rusijos turistų, nemokančių teisingai naudotis tualetu, įpročiais. Buvo prieita net iki to, kad Pietų Savo regiono degalinėse atsirado instrukcijos rusų kalba, kur keliautojams aiškinama, kad lipti su kojomis ant unitazo negalima, rašo turist.ru.

Daugelyje kompanijos ABC degalinių buvo iškabintos instrukcijos rusų kalba, kaip „teisingai“ naudotis tualetu.<br>turist.ru
Daugelyje kompanijos ABC degalinių buvo iškabintos instrukcijos rusų kalba, kaip „teisingai“ naudotis tualetu.<br>turist.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2013, 11:51 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:57 PM

Suomijos žiniasklaida piktinasi – Rusijos turistai, užtvindę šalies kelius, parduotuves ir oro uostus, ne tik šiurkštūs ir netaktiški, bet ir neturi pačių elementariausių įgūdžių naudotis viešaisiais tualetais. Suomijoje ir trimečiai žino, kad ant unitazo sėdamasi, o ne stojamasi su kojomis. Rusijos turistai, pripratę prie pragariškos viešųjų tualetų nešvaros savo šalyje, nėra įpratę taip rizikuoti savo sveikata.

Dėl tos priežasties daugelyje kompanijos ABC degalinių buvo iškabintos instrukcijos rusų kalba, kaip „teisingai“ naudotis tualetu. Jose, kad būtų dar aiškiau, paveiksliukais pavaizduota, kad su kojomis lipti ant unitazo draudžiama. Ir visa tai ne tik dėl purvinų batų pėdsakų – neatlaikę per didelio svorio kai kurie degalinių unitazai sulūžo. ABC degalinių pavyzdžiu nusprendė pasekti ir kiti degalinių tinklai. Suomijos pasienio regione lentelės rusų turistams turėtų atsirasti visose degalinėse.

Jau anksčiau rusų turistų elgesiu tualetuose skundėsi Lapenrantos miesto gyventojai. Šis Suomijos miestas, į kurio oro uostą skraido airių pigių skrydžių kompanija „Ryanair“, jau keletą metų patiria tikrą Rusijos turistų invaziją. Jo tualetai pirmieji pateko po rusų turistų kojomis.

Laidoje „Rusijos turizmas Suomijoje“, kuri pasirodė 2011 m. pabaigoje, vietos gyventojai tiesioginiame eteryje piktinosi, kad rusai purvinomis kojomis lipa ant unitazų kavinėse ir viešosiose vietose, o taip pat panaudotą tualetinį popierių meta į šiukšlių dėžes. Prie tokios antisanitarijos nepratusius suomius šokiravo rusų turistų elgesys, o tai, kad turistai nekreipia dėmesio į raginimus elgtis padoriai, specialiai jiems priklijuotus rusų kalba, ir toliau tęsia savo „nešvarius darbus“, sukėlė pasibjaurėjimą ir netgi neapykantą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.