Į Briuselį išvažiavusi senyva belgė nepastebėjo, kaip nuvairavo į Zagrebą

67 metų belgė Sabine Moreau turėjo nuvažiuoti apie 70 kilometrų, kad stotyje Briuselyje pasitiktų savo draugą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 8:19 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:04 PM

Automobilyje įrengtos navigacinės sistemos patarimais moteris suabejojo tik po dviejų dienų. Pasiekusi Kroatijos sostinę Zagrebą ji suprato, kad veikiausiai išvažiavo iš Belgijos, rašo „Daily Mail“.

Maždaug pusantro tūkstančio kilometrų nuvažiavusi S. Moreau pasakojo, kad keletą kartų stojo įsipilti benzino. Kai kelionėje pasijusdavo pernelyg pavargusi, vairuotoja sustodavo nusnūsti. Bet net nepagalvojo, kad jos elektroninis patarėjas galėjo jai nurodyti neteisingą kelią.

„Mačiau visokių kelio ženklų. Pirmiausia prancūziškų, vėliau vokiškų. Bet sau neuždavinėjau klausimų. Buvau išsiblaškiusi ir toliau spaudžiau pedalą“, - vienam belgų interneto portalui pasakojo moteris. Jos nuotrauką ir įspūdingos kelionės maršrutą galite išvysti čia.

Policija mano, kad S. Moreau pervažiavo Prancūziją, Vokietiją, Austriją ir Slovėniją, kol galiausiai pasiekė Kroatiją.

Supratusi, kaip ilgai ji buvo išvažiavusi, moteris ėmė nerimauti, kad sūnus galėjo pranešti apie jos dingimą policijai.

Belgijos policija iš tiesų jau rengėsi didelei paieškų operacijai, kai į namus paskambinusi dingusioji pranešė, jog yra Zagrebe.

„Aš tikrai nepastebėjau, kad kažkas blogai, kol staiga atvažiavau į Zagrevą ir supratau, kad esu jau ne Belgijoje“, - pareigūnams paaiškino S. Moreau.

Ji teigė, kad kelionės ilgumas ir besikeičiančios kalbos ant kelio ženklų jai įtarimų nesukėlė: „Aš buvau pernelyg susirūpinusi. Turėjau apie ką pagalvoti.“

Tuomet jai teko įveikti tuos pačius pusantro tūkstančio kilometrų, kad grįžtų namo. Po 60 valandų trukusios odisėjos, garbaus amžiaus belgė vėl buvo namie.

„Tai – neįtikėtina istorija. Šios globalaus pozicionavimo sistemos kartais sukelia problemų, bet nieko panašaus dar nebuvo. Ši moteris nieko blogo nepadarė, todėl mums tenka tik ja patikėti“, - teigė Belgijos policijos atstovas.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.