Savininkas susekė ir jėga atsikovojo pavogtą „iPhone“ (video)

Vienas amerikietis Kalifornijoje savo pavogtą „iPhone“ telefoną atgavo, susekęs vagį naudodamasis palydovine technologija. Kovą dėl brangaus išmaniojo telefono ir įtariamo vagies sulaikymą telefono savininko draugai nufilmavo, rašo „Daily Mail“.

Vagį savininkas susekė naudodamas programą „Find My iPhone“.<br>Youtube
Vagį savininkas susekė naudodamas programą „Find My iPhone“.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 10:03 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:02 PM

San Diege gyvenantis 26 metų statybininkas Kennethas Schmidgallis, kuris buvo apvogtas per gruodžio 28 d. vykusį regio muzikos koncertą, su savo draugu Gregu Torkelsonu pavogtą telefoną sumanė surasti pasinaudoję „iPhone“ programa „Find My iPhone“. Tokios programos GPS signalais padeda surasti ne tik pamestus arba pavogtus telefonus, bet ir nešiojamuosius kompiuterius.

Keletą valandų sekę GPS signalą draugai išsiaiškino, kad pavogtą telefoną turi žmogus, važiuojantis dviračiu. „Aš pamačiau vyrą, važiuojantį dviračiu. Kiekvieną kartą, kai signalas nustodavo judėti, žmogus su dviračiu taip pat stovėdavo vietoje“, - pasakojo K. Schmidgallis. Įsitikinęs, kad susekė vagį, K. Schmidgallis susisiekė su policija, kad tą žmogų areštuotų.

Befilmuodami įtariamą vagį, kuris jau buvo supratęs, kad yra persekiojamas, galiausiai draugai jį atsekė iki parko. Ten pradėję aiškintis dėl telefono vagystės vyrai susimušė. Visa tai matyti vaizdo įraše.

K. Schmidgallis pasakojo, kad vagis jam smogė į veidą su akmeniu - apie tai byloja žaizda ant lūpos ir kiti įbrėžimai. Per grumtynes panašiai buvo sužalotas ir pats vagis. K. Schmidgallis mano, kad vagis galėjo būti apsvaigęs.

Kova tęsėsi net 18 minučių. Vėliau įvykį filmavęs G. Torkelsonas į vagį papurškė dujų balionėliu. Visa tai pamatė netoliese buvęs nebudintis policininkas, kuris ir padėjo sulaikyti įtariamą vagį, kol atvažiuos policija.

Vaizdo įraše taip pat matyti, kaip vagis draugams atiduoda pavogtą telefoną.

„Telefonas nebuvo toks jau svarbus. Tačiau dažniausiai tokie vagys sėkmingai pasprunka. Nemanau, kad jis kažką išmoko. Niekas neturėtų susimušti dėl telefono, bet manau, kad kada nors reikia pasakyti: „Čia mano daiktai, ir neleisiu žmonėms jų iš manęs atimti.“

Parengė Dovilas Bukauskas   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.