Meškerės vale įsipainiojęs delfinas paprašė narų pagalbos (video)

Havajuose po vandeniu nufilmuota jaudinanti scena, kaip delfinas, kurio pelekas buvo įsipainiojęs į meškerės valą, atplaukė paprašyti narų pagalbos. Gyvūnas net aštuonias minutes kantriai ir su pasitikėjimu laukė, kol naras, vardu Kelleris Larosas, vadavo jo peleką, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:26 AM

Tai įvyko sausio 11 d. K. Larosas vadovavo narų grupei, nardžiusiai netoli tarptautinio Kona oro uosto. Ten pasirodė delfinas. Pirmiausiai narai išgirdo jo šauksmą, o tada pasirodė ir jis pats.

„Iš to, kaip jis priplaukė tiesiai prie manęs, buvo aišku, kad jis prašo pagalbos“, - sako K. Larosas.

Jis sakosi greitai pastebėjęs, kad delfino judesiai suvaržyti, nes jis įsipainiojęs į meškerę, o į jo krūtinės peleką įsikabinęs kablys.

„Aš bandžiau jį išpainioti, suradau meškerės valą ir kablį jo krūtinės peleke. Valas ėjo iš jo burnos. Bet valas buvo apsivyniojęs aplink jo krūtinės peleką taip stipriai, kad net įpjovė iš priekio ir iš galo, - pasakoja K. Larosas. - Bijojau, kad jeigu stipriau patempsiu, galiu jį dar labiau sužeisti. Man pavyko nupjauti meškerės valą ir jį nuvynioti“.

Gyvūnas leido, kad žmogus prie jo ilgai krapštytųsi, ir kantriai bei ramiai laukė, kol jį išlaisvins.

K. Larosas ištraukė kablį ir nukirpo valą, kuris buvo šalia delfino burnos, bet kai prisijungė daugiau narų, norėdami pašalinti daugiau valo, delfinas nuplaukė ir nebegrįžo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.