Pietų Afrikos Limpopo upę užtvindė 15 tūkstančių krokodilų

Limpopo upė Pietų Afrikos Respublikoje patvino nuo smarkių liūčių. Dėl tos pačios priežasties joje atsirado apie 15 tūkst. krokodilų, kurie išplaukė iš patvinusios fermos.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:23 AM

Krokodilus į patvinusią upę paleido krokodilų ferma „Rakwena“. Savininkai bijojo, kad kylantis vanduo sutraiškys gyvūnus, todėl juos paleido. Krokodilai fermoje auginami dėl madingos odos bei mėsos.

Plėšrius roplius gaudo policininkai, krokodilų augintojai bei vietos gyventojai. Apie pabėgusius krokodilus pranešta prieš savaitę, bet nuo to laiko dar liko apie 10 tūkst. nepagautų krokodilų.

„Bendradarbiaujame su savininkais“, – sakė policijos atstovas Hangwanis Mulaudzis. Kaimyninės šalies Zimbabvės gyventojai taip pat buvo įspėti, kad patvinusioje upėje gali slėptis krokodilai.

„Naktį geriau sekasi gaudyti. Jie tada kur kas geriau matosi“, – aiškino fermos savininkų šeimos narys Zaneas Langmanas. Krokodilų kojos surišamos jiems už nugarų, ir jie kraunami į sunkvežimius.

Dauguma pabėgusių plėšrūnų neviršijo dvejų metrų ilgio, tačiau fermos portale skelbiamos nuotraukos ir su penkių metrų krokodilais.

Kol kas nebuvo su krokodilais susidūrusių aukų. Tačiau dėl jiems laisvę padovanojusių liūčių bei potvynių Mozambike ir Pietų Afrikoje mirė mažiausiai 20 žmonių. Tūkstančiai žmonių evakuoti.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.