Vokietis su vilkais dantimis dalijasi grobį (video)

Vokietis Werneris Freundas moka staugti ir nebijo su vilkais dalintis mėsos gabalu tiesiog iš savo burnos. 79 metų vilkų tyrinėtojas rezervate Mercige išaugino daugiau kaip 70 šių gyvūnų, ir jie pripažįsta jį gaujos lyderiu. Jis turi teisę pirmasis atsiplėšti grobio gabalą. Šiuo metu jo gaujoje – 29 vilkai, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2013, 7:08 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:53 AM

Buvęs desantininkas W. Freundas rezervatą vilkams įsteigė 1972 m. Daugumą mažų vilkiukų, įsigytų iš įvairių zoologijos sodų ir gyvūnijos parkų, jis išaugino pats.

Jo rezervate – 6 skirtingų rūšių vilkai. Tai Europos, Sibiro, Kanados, Arkties ir Mongolijos regionuose gyvenantys vilkai. Kai kurios rūšys atrodo gana panašios, bet sniego baltumo arktiniai vilkai ryškiai išsiskiria iš visų kitų.

Kai ateina pietų metas, W. Freundas kiekvieną kartą pirmasis atsikanda „grobio“ ir „ėsdamas“ neprileidžia nė vieno išalkusio savo gaujos nario, nors jiems tuo metu net teka seilės. Taip jis užsitikrina ir išlaiko gaujos lyderio poziciją. Dėl to vilkai jo nepuola, gražiai žaidžia ir laižo jo veidą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo