JAV televizija marihuanos prisirūkusius vairuotojus sodino prie vairo

JAV televizijos stotis atliko neįprastą tyrimą, kuriame tris marihuanos prisirūkusius vairuotojus pasodino prie automobilio vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2013, 10:49 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:55 AM

Vairuotojai turėjo laikyti vairavimo testą, juos stebėjo šalia sėdintis vairavimo mokytojas ir policininkas. Mašinoje buvo įrengtas antras stabdis, kuriuo mokytojas galėtų avariniu atveju mašiną sustabdyti.

Vašingtono valstijoje atlikti tyrinėjimai kuriais bandyta užfiksuoti, kiek vairuotojui reikia surūkyti marihuanos, kad jos poveikis paveiktų vairavimo įgūdžius. Marihuana Vašingtone buvo legalizuota lapkričio mėnesį, tad buvo pritaikyti nauji įstatymai, siekiantys nubausti apsvaigusius vairuotojus. Vairuotojai negali viršyti 5 nanogramų svaigiosios medžiagos THC viename kraujo mililitre.

Pirmoji dalyvė – 27 metų Addie Norton, vartojanti marihuaną dėl sveikatos problemų bei asmeninių priežasčių. Antrasis – 34 m. Dylanas Evansas, o trečiasis – 56 m. Jeffas Underbergas. Jie abu prisipažino, kad rūko retai.

Dalyviai surūkė po 0,3 gramo marihuanos. Po tokio kiekio D. Evansas su J. Underbergu teigė, kad jau pajuto „žolės“ efektą. A. Norton nesijuto apsvaigusi. Vairavimo mokytojas Mike'as Jacksonas teigė, jog visi trys gerai vairavo. A. Norton vairuojamas automobilis kliudė vieną kelio ženklą dėl to, kad ant mašinos buvo sumontuota televizijos stoties kamera. J. Underbergas vairavo neįprastai lėtai, tačiau taisyklingai ir saugiai. THC procentas vairuotojų kraujyje ženkliai viršijo leidžiamą normą – nuo 5 iki 7 kartų.

Dalyviai surūkė dar po 0,6 gramo marihuanos. Po šios dozės nė vienas nebegalėjo saugiai vairuoti.

Geriausiai iš trijų dalyvių pasirodė A. Norton. Ji pradėjo greičiau ir agresyviau elgtis kelyje. „Gauni tokią progą kartą gyvenime. Dėl to ir turi tai padaryti. Kaip smagu!“ – džiaugėsi apsvaigusi A. Norton, kuri vairavimo bandyme klaidų nepadarė. Testą stebėjęs policininkas Dave'as Claridge'as pripažino, kad darbo metu turbūt nebūtų jos stabdęs. „Ji buvo ant ribos“, - tarė jis. Tačiau A. Norton prisipažino, kad jai pačiai vairavimas neatrodė saugus.

Vyrams sekėsi kur kas sunkiau. J. Underbergo vairuojamas automobilis vos riedėjo – policininkui būtų iškart kilę įtarimai ir lėtai manevruojantis automobilis būtų stabdomas.

D. Evansui nesisekė valdyti transporto priemonės, jis nukrypo nuo ženklais pažymėto kurso. Vairavimo mokytojas turėjo griebti vairą iš apkvaitusio vairuotojo rankų – automobilis judėjo link testą filmuojančio operatoriaus.

„Jei aš būčiau budėjęs kelyje, tikrai būčiau jį sustabdęs“, - tarė D. Claridge'as.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.