Ispanas „Twiter“ išpranašavo naujo popiežiaus atėjimą ir net jo vardą

Jaunas 22 metų ispanas Alejandro de Cabo naktį prieš Benedikto XVI atsistatydinimą susapnavo naują popiežių. Ir netgi jo vardą – Pranciškus I. Vasario 11 d. jo mergina Yolanda De Mena „Twitter“ paskelbė žinutę: „Mano draugas praėjusią naktį mane pažadino ketvirtą ryto. Jis man pasakė, kad sapnavo naują popiežių vardu Pranciškus I. O dabar Benediktas atsistatydino?“ Ši žinutė, paskelbta likus mėnesiui iki naujo popiežiaus išrinkimo, šiandien atrodo kaip pranašystė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:52 PM

A. de Cabo šiandien nesupranta, kas su juo vyksta, rašo 20min.ch. Su juo nori kalbėtis televizijos ir radijo laidų kūrėjai. Žurnalistai iš viso pasaulio prašo interviu. O dar iki trečiadienio vakaro jis buvo eilinis 22 metų jaunuolis, su drauge gyvenantis Madride ir dirbantis reklamos konsultantu. Viską pakeitė draugės prieš mėnesį „Twitter“ paskelbta žinutė.

Apie draugo sapną socialiniame tinkle Y. De Mena papasakojo nieko negalvodama. Savo žinutę „Twitter“ ji paskelbė praėjus vos kelioms minutėms po to, kai buvo pranešta apie popiežiaus Benedikto XVI atsistatydinimą.

Vaikino sapnas vėl tapo aktualus po 30 dienų, kai tapo žinoma, kad naujasis popiežius pasirinko Pranciškaus vardą. Vasarį paskelbta „Twitter“ žinutė iš praeities staigiai išplito. Ir A. de Cabo, ir jo merginai tokia baigtis buvo labai netikėta. „Ir jam, ir man plaukai stovi piestu. Mes tai laikėme juoku ir niekada nemanėme, kad tai gali būti tiesa. Aš manau, kad visa tai yra sutapimas“, - rašė Y. De Mena vėlų trečiadienio vakarą.

Šiuo metu A. de Cabo nenori bendrauti su žiniasklaida. Smalsuoliai ir skeptikai šturmuoja jo „Twitter“ profilį. „Aš nemoku pranašauti ateities“, - visiems jiems parašė jis. Tačiau patvirtino, kad žinutė nėra klastotė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.