Lenkijoje sukurtas nagų lakas puikiai pritaikytas musulmonių nagams

Lenkijos nagų lako gamybos įmonė „Inglot“ tapo pirmąja pasaulyje, kuri gamina musulmonėms tinkamą nagų laką. Tokį produktą, vadinamą O2M, jie sugalvojo visai netyčia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:35 PM

Tikintys musulmonai privalo penkis kartus į dieną melstis. Prieš maldas jiems reikia nusiplauti rankas ir kojas. Moterims tuomet negalima būti lakuotais nagais, nes tada vanduo jų nagų per lako sluoksnį nepasiekia.

Tačiau vienas islamo mokslininkas teigia, jog „Inglot“ naujasis vandenį praleidžiantis lakas, jo manymu, nepažeidžia religinių įsitikinimų. Musulmonų šventoji knyga, Koranas, nemini nagų lako, tačiau islamo mokslininkai sako, kad vanduo per rankų valymo apeigas turi skalauti ir nagus.

Musulmonės pamišo dėl naujojo lako. „Tai svarbus išradimas. Man labai smagu. Jaučiuosi labiau moteriška“, – sakė 35 metų Zaida Saleh, kuri gimė Šri Lankoje bet dirba JAV. Ji jau daug metų nesilakavo nagų, tačiau išgirdusi apie naują laką iš karto nusipirko penkių spalvų rinkinį.

Musulmonėms yra kitų išimčių, dėl kurių jos gali lakuoti nagus, tačiau jos – komplikuotos. Jos gali lakuoti nagus po paskutinės maldos vakare, bet turės vėl nagus nusivalyti prieš rytinę maldą. Musulmonėms galima nesimelsti per menstruacijas, tad galima lakuoti nagus, tačiau kai kurioms nemalonu tokiu būdu viešai skelbti savo kūno ciklą.

„Nenorėdavau pasipuošti nagų laku tik toms penkioms dienoms, tai jo ilgai visai nenaudojau. Man šitas lakas buvo didelė naujiena. Mes turime rengtis kukliai, bet madingomis būti niekas nedraudžia“, – džiaugėsi Z. Saleh.

Naujas lakas – paskutinis kompanijos įkūrėjo pasiekimas

Velionis „Inglot“ kompanijos įkūrėjas Wojciechas Inglotas, kuris šeštadienį mirė dėl vidinio kraujavimo, sakė, kad tokio produkto populiarumo tarp musulmonių visai nesitikėjo. Lenkijoje gausiai dėl savo verslo pasiekimų apdovanotas verslininkas naująjį produktą sugalvojo kaip sveikesnį variantą oro ir vandens nepraleidžiantiems nagų lakams.

Prieš mirtį W. Inglotas sakė, kad musulmonių reakcija į naująjį nagų laką buvo maloni staigmena. „Apie šią rinką net nepagalvojom“, – sakė W. Inglotas.

Islamo mokslininko Mustaja Umaro pranešimas, kad „Inglot“ naujas nagų lakas gali nepažeisti religinių taisyklių, sukėlė musulmonių susidomėjimą. „Inglot“ teigė, jog nepavyko iš karto patenkinti visų pirkėjų užsakymų. W. Inglotas negalėjo pasakyti kiek tiksliai jo kompanija naujojo nagų lako jau buvo pardavusi, tačiau sakė, kad „viskas atrodo labai gerai. Mus nustebino paklausa ir mes labai džiaugiamės“.

M. Umaras darė tyrimą, kuriame lygino tradicinį laką su naujuoju „Inglot“ O2M laku. Jis patvirtino, kad lakas praleidžia vandenį. „Dažniausia vyrai moterims ką nors uždraudžia dėl religinių įsitikinimų. Moterims patiko, jog pagaliau vyras pasakė, kad kažkas yra leidžiama“.

Dar nėra aišku, ar lakas praleis vandenį ir orą, jei jo bus daugiau nei vienas sluoksnis. „Inglot“ kompanija planuoja toliau tyrinėti nagų lako galimybes.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.