Sekretorius, atsiliepęs į popiežiaus skambutį: „Aha, o aš Napoleonas!“

Išrinkus naująjį popiežių, Vatikano pareigūnams tenka keisti įpročius ir supratimą, ką turi daryti popiežius, o ko neturi. Popiežius Pranciškus, pasirinkęs vardą vargšų gynėjo ir asketo šv. Pranciškaus Asyžiečio garbei, nusprendė bendrauti paprastai ir neoficialiai. Bet Vatikanas kol kas nespėjo prie to prisitaikyti – dėl to kyla ir šiokių tokių nesusipratimų.

Neoficialus bendravimas jau tampa „firminiu“ popiežiaus Pranciškaus ženklu.<br>AP
Neoficialus bendravimas jau tampa „firminiu“ popiežiaus Pranciškaus ženklu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 12:34 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:17 PM

Savo intronizacijos išvakarėse popiežius Pranciškus sugalvojo paskambinti senam savo draugui, Jėzuitų ordino generolui Adolfo Nicolasui. Ir padarė tą visiškai paprastai, pats, ne per savo sekretorių.

Kaip rašo „Daily Mail“, telefoną pakėlęs operatorius vardu Andreas išgirdo popiežiaus prisistatymą: „Alio, čia Romos popiežius.“ – „Aha, o aš – Napoleonas“, - atšovė popiežiui operatorius.

Andreas, sprendžiant iš visko, anksčiau niekada nebuvo tiesiogiai bendravęs su jokiu popiežiumi ir negalvojo, kad popiežius gali paskambinti tiesiog taip paprastai, ne per savo sekretorių.

Tačiau Pranciškus buvo kantrus ir pasistengė įtikinti operatorių, kad jis ne koks nors pokštautojas, o tikras Romos popiežius, ir jam reikia pasikalbėti su jėzuitų generolu.

„Aš iš tiesų Romos popiežius. Jūs nesijaudinkit, Andreas, prašau. Jūs tik sujunkite mane su ordino generolu, aš norėčiau jam padėkoti už laišką“, - sakė popiežius.

Galiausiai operatorius suprato savo klaidą ir atsiprašė. Popiežiui pavyko pasikalbėti su Jėzuitų ordino vadovu.

Vėliau Vatikanas paaiškino, kad nesusipratimas įvyko dėl pontifiko kuklumo – jis eilinį kartą nenorėjo kam nors sukelti papildomų rūpesčių.

Ekspertai pamini, kad toks skambutis Bažnyčios vadovui yra neįprastas, bet neoficialus bendravimas jau tampa „firminiu“ popiežiaus Pranciškaus ženklu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.