Lenkijai – spagečių garbintojų iššūkis

Kaip pokštas, kuriuo juokiamasi iš organizuotų religijų, įkurta Skrajojančio spagečių monstro bažnyčia skelbia, kad kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT). Mat Lenkijos valdžia atsisakė šį vadinamųjų „pastafarių“ judėjimą pripažinti oficialiu tikėjimu, skelbia „Orange News“.

Judėjimo nariai aiškina, kad visatą sukūrė ateivis, kurio kūnas -- spagečiai.<br>123rf.com nuotr.
Judėjimo nariai aiškina, kad visatą sukūrė ateivis, kurio kūnas -- spagečiai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-22 16:50, atnaujinta 2018-03-09 11:53

Teisėjai Strasbūre esą turės nuspręsti, ar Skrajojančio spagečių monstro bažnyčia turi teisę egzistuoti.

„Tai – dar ne pabaiga. Daugelis religijų buvo persekiojamos, kai tik pradėjo egzistuoti. Pareiškiame, kad įteiksime skundą EŽTT“, - pranešė judėjimas.

„Pastafariai“ pradėjo burtis JAV Kanzaso valstijoje 2005 metais – fizikos studentas Bobby Hendersonas įkūrė judėjimą, kuris tiki į visatą neva sukūrusį ateivį iš spagečių.

Jis taip pasielgė po to, kai vietos švietimo pareigūnai leido mokyklose dėstyti ne evoliucionizmą, o kreacionizmą – tikėjimą, kad visa gyvybė ir jos formos buvo sutvertos antgamtinės būtybės (dievybės).

Skrajojančio spagečių monstro bažnyčia EŽTT turi šansų. 2011-aisiais ateistas iš Austrijos išsikovojo teisę vairuotojo pažymėjimo nuotraukoje būti su rėčiu ant galvos.

Niko Almas sužinojo, kad dokumentų nuotraukose galvos apdangalus leidžiama dėvėti tik dėl religinių priežasčių. Ir iškart pareiškė, kad Skrajojančio spagečių monstro bažnyčia reikalauja ant galvos nešioti rėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.