Filipinuose nukryžiuota 16 maldininkų

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet Didįjį Penktadienį Filipinuose liejosi kraujas. Mažiausiai 16 maldininkų buvo prikalti prie kryžių, minint Kristaus nukryžiavimą. Šiame makabriškame paprotyje Romos katalikų tikėjimas susipynęs su Filipinų liaudies tikėjimais aukos galia ir stebuklais, praneša AP.

Filipiniečiai tiki, kad tokia kraštutinė auka yra būdas išpirkti nuodėmėms, stebuklingai išgyti nuo ligų ar padėkoti Dievui.<br>AP
Filipiniečiai tiki, kad tokia kraštutinė auka yra būdas išpirkti nuodėmėms, stebuklingai išgyti nuo ligų ar padėkoti Dievui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 29, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:34 AM

Nukryžiuoti maldininkai keletą minučių kabojo ant kryžių. Visa tai smalsiai stebėjo tūkstančiai turistų. Pastaraisiais metais bažnyčia pabrėžia atsiribojanti nuo šios filipiniečių tradicijos.

Penktadienio rytą Pampangos provincijoje per kaimus ėjo vyrai su gobtuvais ant galvų, plakdami save rimbais. Du vyrai ir moteris nešė medinius kryžius.

Filipiniečiai tiki, kad tokia kraštutinė auka yra būdas išpirkti nuodėmėms, stebuklingai išgyti nuo ligų ar padėkoti Dievui.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.