Išrado laiko mašiną?

Norėtumėte sužinoti, kas laukia netolimoje ateityje? Irano mokslininkas teigia, kad tai jau realybė. Vyras tikina sukūręs laiko mašiną, nuspėjančią tai, kas įvyks. Remdamasis „The Independent” apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Iranietis A. Razeghi tikina, kad jo išrasta laiko mašina galėtų padėti valdžiai nuspėti karinius konfliktus, valiutos kurso svyravimus, naftos kainas.
Iranietis A. Razeghi tikina, kad jo išrasta laiko mašina galėtų padėti valdžiai nuspėti karinius konfliktus, valiutos kurso svyravimus, naftos kainas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-12 10:53, atnaujinta 2018-03-08 10:13

Daugybės išradimų autorius Ali Razeghi paslaptingą prietaisą užregistravo Irano valstybiniame strateginių išradimų centre. Jis esą gali nuspėti žmogaus ateitį 98 proc. tikslumu.

27 metų išradėjo laiko mašina, kuri yra nešiojamojo kompiuterio dydžio, veikia pagal algoritmų rinkinį. Esą aparatas nuskaito informaciją nuo žmogaus rankų ir tada išspausdina jam 5–8 metų prognozę.

„Mašina nenuneš jūsų į ateitį, ji atneš ateitį jums”, – kalbėjo 27-erių išradėjas.

A. Razeghi yra Irano valstybinio strateginių išradimų centro valdantysis direktorius, o jo vardu užregistruoti dar 179 išradimai.

Iranietis tikina, jog jo laiko mašina galėtų padėti valdžiai nuspėti karinius konfliktus, valiutos kurso svyravimus, naftos kainas.

Išradėjas prisipažįsta, kad pastarasis kūrinys yra kritikuojamas jo draugų ir šeimos. Jie kaltina jauną vyrą bandymu „apsimesti Dievu”.

Irano pareigūnai jau kuris laikas mėgina parodyti, kaip sparčiai šalis tobulėja technologijų srityje. Dėl to Teheranas sulaukia nemažai kritikos.

Pavyzdžiui, pastaraisiais mėnesiais įtarta, kad Iranas suklastojo nuotraukas, kuriose esą užfiksuotas virš kalnų skraidantis naujas naikintuvas.

Anksčiau Teheranas buvo kaltinamas melu, kad neva sėkmingai į kosmosą išsiuntė beždžionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.