Marsaeigis „Curiosity“ Raudonojoje planetoje išraižė penį?

Marso planetą nuo pernai tyrinėjantis NASA marsaeigis „Curiosity“ į Žemę toliau siunčia vis įdomesnių nuotraukų. Bet viena jų sukėlė neregėto susidomėjimo ir pašaipų bangą, rašo dienraštis „The Daily Mail“.

Kol kas neaišku, ar vyrišką lytinį organą primenančios „Curiosity“ vėžės Marse atsirado atsitiktinai<br>NASA nuotr.
Kol kas neaišku, ar vyrišką lytinį organą primenančios „Curiosity“ vėžės Marse atsirado atsitiktinai<br>NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:03 PM

Nemažai gyvybės pėdsakų ieškančio „Curiosity“ nuotraukų, kurios buvo paviešintos oficialiame NASA tinklapyje, vėliau buvo išplatintos įvairiuose socialiniuose tinkluose ir pirmuosiuose pasaulio žiniasklaidos leidinių puslapiuose.

Bet nė viena nuotrauka nesukėlė tokio susidomėjimo, koks kilo pastarosiomis dienomis. Iš pirmo žvilgsnio ji lyg ir niekuo neypatinga: nuotraukoje matomas tas pats niūrokas Marso paviršius ir jame marsaeigio paliktos vėžės.

Tačiau žvilgtelėjus atidžiau tūkstančiams NASA tinklapio lankytojų kilo nevalingas prunkštelėjimas: atrodo, kad „Curiosity“ lyg tyčia važinėjo taip, kad Marso paviršiuje liktų piešinys, itin primenantis nuo senovės žmonijos piešiamą vyrišką pasididžiavimą.

Šią nuotrauką paviešinus tinklapiui „Reddit“ su vieną populiarią reklamą pajuokiančiu parašu „Marsaeigis – 800 mln. dolerių, valdymo komanda – 1 mlrd. dolerių, penio piešinys kitoje planetoje – neįkainuojama“, NASA tinklapį užplūdo nuotraukos autentiškumu įsitikinti norintys smalsuoliai.

Vienu metu antplūdis buvo toks didelis, kad NASA tinklapis tiesiog užlūžo, o amerikiečių mokslininkai suko galvas negalėdami suprasti, kas gi sukėlė tokį netikėtą internautų susidomėjimą. NASA, regis, suprato pokštą ir įkėlė didesnės rezoliucijos nuotrauką, tiesa, be jokio oficialaus prierašo.

Marsaeigis „Curiosity“ Raudonojoje planetoje gali važinėti ir pats autonomiškai, nors dažniausiai jį per palydovinius žemėlapius valdo inžinieriai iš Žemės. Kol kas NASA nepateikė oficialaus paaiškinimo, ar ant Marso paviršiaus išraižytas penis – tik atsitiktinumas, ar „Curiosity“ inžinieriaus pokštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.