Silpnas kūnas nekliudo kopti į aukščiausią pasaulio kalną

Žygis į aukščiausią pasaulio kalną Džomolungmą tarsi kova su savimi. Jai ryžtasi tik stipriausi. O tarp jų šį pavasarį – ir koją praradusi indė, ir 80-metis širdininkas iš Japonijos. Remdamasis „Daily Mail” ir BNS apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Širdininkas iš Japonijos J. Miura į Džomolungmą kopė sulaukęs 80-ies.
Širdininkas iš Japonijos J. Miura į Džomolungmą kopė sulaukęs 80-ies.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:46 AM

Pastarasis – Juichiro Miura tęsia savo šeimos tradiciją – užkopti į aukščiausias pasaulio viršukalnes ir nuo jų nušliuožti slidėmis.

Jo tėvas būdamas 99 metų taip nusileido nuo aukščiausio Vakarų Europoje Monblano kalno. Pats J. Miura yra užkopęs ir slidėmis nusileidęs nuo aukščiausių viršukalnių visuose 7 žemynuose.

Džomolungma jam taip pat nesvetima – į ją J. Miura buvo užkopęs būdamas 70 ir 75 metų. Tiktai šįkart jo fizinė būklė prastesnė.

Per pastaruosius penkerius metus vyrui buvo atliktos trys širdies operacijos. O 2009-aisiais per nelaimingą atsitikimą slidinėjant jam lūžo dubens ir šlaunų kaulai.

Alpinisto duktė Emili žurnalistams sakė, kad jos tėvas trokšta pajusti, ką reiškia būti 150 metų.

Sakoma, kad kopimas į beveik 9 tūkst. metrų aukštį žmogaus fizinio kūno amžių padidina 70 metų.

„Nė vienas žmogus taip ilgai negyveno. Jis nori sužinoti, ką tai reikštų. Kokios yra žmogaus ribos, galimybės ir potencialas”, – kalbėjo moteris.

Aukščiausią Himalajų viršūnę J. Miura turėtų pasiekti šiandien. Taip jis taptų seniausiu žmogumi, įkopusiu į Džomolungmą. Tačiau gali būti, kad šis titulas jam priklausys neilgai.

Iki šiol seniausiu Džomolungmos nugalėtoju laikytas nepalietis Minas Bahaduras Sherchanas, kuris į kalną užkopė būdamas 76-erių. Vos išgirdęs apie japono užmojį, jis nusprendė dar šiemet pagerinti rekordą. Šiam nepaliečiui dabar – 82 metai.

Dar viena įsimintina pergalė šįmet priklauso 26 metų Arunimai Sinhai iš Indijos. Užvakar ji tapo pirmąja moterimi amputuota koja, įkopusia į Džomolungmą.

Gegužė yra laikoma geriausiu laiku kopti į kalnus Nepalo Himalajuose, nes orai būna švelnūs.

Šiemet į Džomolungmos viršūnę jau įkopė maždaug 300 žmonių. Iš viso į šį kalną yra įkopę apie 4 tūkst. alpinistų, o apie 240 žuvo ant jo šlaitų. („Daily Mail”, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.