Stokholme turistų kišenes krausto vaiduokliai

Švedijos sostinę lankantiems turistams patartina pasisaugoti vaiduoklių. Na, ar bent jau žmonių, persirengusių vaiduokliais. Vaiduokliai patraukia turistų dėmesį, o jų bendrininkai tuo metu iškrausto kišenes, rašo thelocal.se.

Už galimybę nusifotografuoti vaiduokliai paprašo simbolinės aukos, bet tuo metu pripuola kišenvagiai ir apšvarina turistų kišenes.<br>123rf nuotr.
Už galimybę nusifotografuoti vaiduokliai paprašo simbolinės aukos, bet tuo metu pripuola kišenvagiai ir apšvarina turistų kišenes.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-07 20:40, atnaujinta 2018-03-02 02:12

Turistų lankomiausiose Stokholmo vietose vyksta išties paranormalūs reiškiniai. Vyrai ir moterys, užsidengę baltomis marškomis, išsidažę veidus, stabdo pirkėjus ir praeivius, kviesdami pozuoti nuotraukoms.

Už galimybę nusifotografuoti vaiduokliai paprašo simbolinės aukos, bet tuo metu pripuola kišenvagiai ir apšvarina turistų kišenes.

Vagys visada randa naujų metodų. Dažnai vagystė įvyksta naudojant kokį nors dėmesio atitraukimo būdą. O šitie konkretūs žmonės veikia ypač tiesmukai ir agresyviai, suglumindami žmones“, - sakė Stokholomo policijos atstovas Gunnaras Thunas.

Pasak G.Thuno, kovai su vagimis pasitelkta daug pareigūnų, bet juos neįtikėtinai sunku pagauti. Dažnai jie pavogtus daiktus perduoda tretiesiems asmenims, ir tą padaro ypač greitai.

Kišenvagiai-poltergeistai daugiausiai veikia Stokholmo senamiestyje (Gamla Stane) ir pagrindinėje prekybinėje gatvėje - Karalienės gatvėje (Drottninggatan). Jų taikinys – užsienio turistai. Jie ne tokie atsargūs, kaip Stokholmo gyventojai.

„Daugelis turistų galvoja, kad Stokholmas yra saugus miestas. Galbūt tai tiesa, kai kalbama apie smurtinius nusikaltimus, bet ne tada, kai kalbama apie turtinius nusikaltimus. Daiktai čia pavagiami labai dažnai“, - sakė G.Thunas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.