Gedintiems tėvams – kūdikių kopijos

Šios lėlės tokios tikroviškos, kad nesunkiai gali būti supainiotos su tikrais kūdikiais. Dydžiu, svoriu, smulkiausiomis detalėmis jos atkartoja tikro vaiko išvaizdą. Viena tokia lėlė kainuoja iki kelių tūkstančių eurų. Suprantama, tai ne vaikiškas žaislas, o savotiškas meno kūrinys. Brangias rankų darbo lėles, vadinamas „Reborn Baby“, užsisako kolekcininkai, tačiau jos populiarios ir tarp vaikus praradusių gedinčių tėvų bei senelių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-09 17:17, atnaujinta 2018-03-02 01:07

„Reuters“ fotografai apsilankė šias unikalias lėles kuriančios belgų dailininkės Beatrice Van Landeghem dirbtuvėse.

Lėlės kruopščiai gaminamos iš vinilo ir netgi sveriamos, kad pojūtis jas laikant atitiktų pojūtį, kai ant rankų laikomas tikras kūdikis.

Iš vinilo atskirai pagamintos rankos, kojos, liemuo ir galva dažomi keliais sluoksniais, kad odos atspalvis atitiktų naujagimio odą. Jiems pridedami natūraliai atrodantys plaukai, įstatomos akys.

Lėlę, kainuojančią nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų, padaryti užtrunka apie 25 valandas – viskas priklauso nuo to, kokio tikslumo pageidauja užsakovas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.